Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ČETVRTI TEST Zadrani pogotkom Repića “složili” Slogu

06.02.2019. 19:31
ČETVRTI TEST Zadrani pogotkom Repića “složili” Slogu


U četvrtoj oglednoj utakmici u sklopu priprema za proljetni dio sezone Zadar je u Vranjicu slavio protiv vodeće momčadi Prve ŽNL Splitsko-dalmatinske županije, Sloge iz Mravinaca, rezultatom 0:1. Strijelac pobjedonosnog pogotka za Zadrane bio je Antonio Repić na asistenciju Kristijana Jurića u 45. minuti susreta. Momčad sa Stanova većim je dijelom imala terensku inicijativu i stvarala prigode,ali loptu su jučer samo jedanput uspjeli ugurati u mrežu domaćina. Po vjetrovitom vremenu obje momčadi pokazale su dopadljiv nogomet.
Repić za vodstvo
U prvih petnaestak minuta Zadar je imao dvije odlične prigode i u obje se našao najbolji strijelac momčadi sa Stanova u jesenskom dijelu prvenstva Antonio Repić. U prvoj situaciji bio je kratak za jedan korak, a u drugoj je lopta nakon njegova udarca prošla tik uz vratnicu domaćih vratiju. U 20. minuti zaprijetila je i Sloga, ali nedovoljno opasno da bi došli do vodstva. Utakmica je vrlo živa unatoč neugodnom vjetru koji puše cijelo vrijeme od početka dvoboja. U 28. minuti velika prilika za momčad iz Krševanovog grada. Repić je izišao sam pred vratara Sloge, ali Vladović je pravovremeno istrčao i obranio njegov udarac. U 32. minuti pomalo neuobičajena situacija. Gledatelji su unutar jedne minute mogli vidjeti dvije vratnice i to po jednu na svakoj strani. Prvo je okvir gola zatresao Jurić, a potom su i domaćini isto učinili na Benderovoj strani. I kada su već svi očekivali pa će poluvrijeme završiti bez pogodaka Zadar je poveo. Bolje prvo poluvrijeme Zadra okrunio je Antonio Repić u 45.minuti s dva metra je gurnuo loptu u mrežu, nakon odličnog prodora i asistencije Kristijana Jurića s desne strane kaznenog prostora – 0:1.
Zadarska inicijativa
Na početku drugog poluvremena oba trenera izvršila su podosta zamjena, kako trener Karoglan, tako i Siniša Jalić koji je, sjetit će se oni koji Zadar prate dugi niz godina, kratko vrijeme bio trener momčadi sa Stanova. A u sastavu Sloge bio je i Valerije Jurić, bivši igrač Zadra. Prvi prijete domaćini u 58. minuti, ali Pinčić koji je na vratima zamijenio Bendera odlično intervenira.U 63. minuti Pinčić skida “zicer” domaćinima koji u tim trenucima imaju više od igre. Momčad Mislava Karoglana na drugoj strani opasno prijeti u 66.minuti. Zdrilić je izišao oči u oči s vratarom Sloge, koji je odlično pročitao njegovu namjeru i obranio stopostotnu priliku. Zadar ponovno ima terensku inicijativu, stvara prilike, ali lopta neće u mrežu Sloge. Uglavno ti udarci završavaju fijukom lopte oko njihova gola. U 89.minuti nova prilikaZadra. Vasilj je lijepo prošao po lijevoj strani šesnaesterca i pokušao iznenaditi vratara, ali pogodio je vratnicu.Bila je to ujedno i posljednja prigoda na ovoj utakmici.
SLOGA 0
ZADAR 1
VRANJIC – Igralište NK Omladinca. Sudac: Toni Bešker (Solin). Pomoćnici: Miroslav Čalo (Trilj) i Ivan Taraš (Solin). Strijelci: 0:1 Repić (45′)
SLOGA: Ja. Vladović, Juričić, Belajić, Gusić, Biuk, Boko, Žanetić, Mikelić, Kliškić, Marović, T. Katić. Još su igrali: L. Katić, Jurić, Barać, Vučemilović, Juginović, Zlatar, Zadrić, Jo. Vladović. Trener: Siniša Jalić.
ZADAR: Bender, Pranić, Jerbić, Tokić, Žderić, Lepinjica, Jurić, Muić, Knežević, Repić, Blažević. Još su igrali: Pinčić, Kulaš, Katuša, Zdrilić, Vasilj, Majić, Jurjević. Trener: Mislav Karoglan.