Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NK ZADAR Zadrani kod Sloge iz Mravinaca

06.02.2019. 08:46
NK ZADAR Zadrani kod  Sloge iz  Mravinaca


Momčad sa Stanova danas će put Mravinaca gdje u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva igra oglednu utakmicu s ondašnjom Slogom. Riječ je o splitskom županijskom prvoligašu s izraženim ambicijama za ulazak u Treću HNL jug. Sloga je na svom travnjaku u ovosezonskom kup natjecanju, točnije u šesnaestini finala, itekako namučila zagrebački Dinamo na svom travnjaku.
Aktualni prvak Hrvatske prolaz u osminu finala osigurao je pogotkom s kreča u 77. minuti susreta. Momčadi Mislava Karoglana ovo će biti četvrta ogledna utakmica tijekom priprema. Podsjetimo, do sada su Zadrani na svom travnjaku slavili protiv Uskoka 2:0, a u preostale dvije utakmice doživjeli su poraze. Prvi na igralištu pokraj Jadra od Solina kada je utakmica završila rezultatom 2:1 u korist domaćina. A drugi put u Škabrnji od Trnja 0:1. U posljednjem dvoboju Zadar je nakon lošijeg prvog poluvremena u nastavku konstantno imao terensku inicijativu i stvarao prilike te ih ujedno i promašivao. To mu se na kraju "osvetilo" u 89. minuti kada je Trnje zabilo zgoditak vrijedan pobjede.
Kako doznajemo Zadrov strateg će na raspolaganju za gostovanje u Mravincima imati sve igrače, lakšu ozljedu ima samo Domagoj Muić. Od prošloga tjedna pripremama se priključio i Antonio Repić, najbolji strijelac momčadi sa Stanova u jesenskom dijelu prvenstva sa šest postignutih golova. Osim povratnika Frane Ikića i Domagoja Muića, te Ivana Antona Vasilja, Zadar u proljetnom dijelu može računati i na Filipa Žderića s kojim je dogovorena suradnja do kraja sezone. Riječ je o desnom bočnom igraču (1991. g.) koji je rođen u njemačkom Karlsruheu, a nastupao je za GOŠK iz Gabele, litavsku Šiauliaiu, Imotski, Cibaliju, rumunjski Gaz Metan te albanski Kukesi.