Sudjelovalo 214 učenika iz 20 osnovnih škola

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Međuopćinski Lidrano u Polači
Lidrano je naše tradicionalno natjecanje, međutim rekla bih da ono nije obično školsko natjecanje, jer je po svome sadržaju posebno, osebujnije je i složenije, kazala je Kata Ivković, ravnateljica škole
Velimir BRKIĆ
Igrokaz učenica polačke Područne škole Tinj

Osnovna škola Franko Lisica Polača bila je domaćin  Međuopćinske smotre Lidrano 2019. za učenike osnovnih škola Zadarske županije.

- Lidrano je naše tradicionalno natjecanje, međutim rekla bih da ono  nije obično školsko natjecanje, jer je po svome sadržaju posebno, osebujnije je i složenije, kazala je Kata Ivković, ravnateljica škole, izrazivši  veliko zadovoljstvo jer je baš njihova škola domaćin ovog međuopćinskog susreta na kojemu sudjeluje ukupno 20 osnovnih škola, 51 učitelj  mentor i čak 214 učenika.

Pozdravnu riječ u ime Općine Polača uputio je Antonio Čakarun, zamjenik načelnika. U svečanom programu sudjelovali su učenici Glazbene  škole Biograd na Moru, učenici PŠ Tinj izveli su igrokaz „Najljepši cvijet“,  a učenice Ana Bobanović i Katarina Bašić odsvirale su „Odu radosti“.

- Iznimno sam zadovoljna što je sve ovako lijepo i uspješno proteklo i  drago mi je da se ovo dogodilo baš u našoj školi. Onima koji idu dalje  želim puno uspjeha, sve do one najviše, državne razine natjecanja. Čestitam svim sudionicima i njihovim mentorima, te članovima povjerenstva na trudu i radu koji su uložili kako bi ovaj događaj protekao u što  ljepšem tonu, kazala je Kata Ivković koja je i otvorila Smotru.

Na međuopćinskom susretu učenika osnovnih škola Lidrano 2019.  održanom u OŠ Franko Lisica natjecalo se u kategorijama: literarni, novinarski te dramsko-scenski skupni i pojedinačni izričaj.

- O najboljim radovima u četiri kategorije odlučivali su članovi prosudbenih povjerenstava; za literarni izraz: Vlatko Majić, prof., Ante  Mihić, prof., i Marijana Roščić, prof.; za novinarski izraz: Ivica Nevešćanin, novinar, Žana Ljuština, novinarka i Slavica Kovač, prof.; za  dramsko-scenski (skupni): Tamara Šoletić, glumica, Žana Bumber, glumica i Maja Šimić, redateljica te za dramsko-scenski (pojedinačni)  Anđela Ćurković Petković, glumica, Gabrijela Meštrović - Maštruko, glumica i Vinko Radovčić, redatelj, nabrojila je Andrea Gambiraža, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dipl. knjižničarka.

U kategoriji literarnog izraza za županijsku razinu smotre predloženo  je 18 radova, u kategoriji samostalnih novinarskih radova 8, u kategoriji  pojedinačnih scenskih nastupa 10 i u kategoriji dramsko - scenskih  skupnih nastupa 7.

Županijska smotra Lidrano 2019., održat će se u organizaciji Osnovne  škole Obrovac.

OŠ Franko Lisica od 2011.

Od 2011. godine Osnovna škola u Polači nosi ime "Franko Lisica". Ime je dobila  po hrvatskom branitelju, redarstveniku Franku Lisici iz Bibinja, prvoj žrtvi  Domovinskog rata na području Zadarske županije i drugoj u Republici  Hrvatskoj (nakon Josipa Jovića) koji je poginuo u Polači 2. svibnja 1991. godine.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)