Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Damir Knežević kazao igračima da nema novaca za isplatu plaća

07.02.2020. 16:30


Saga o Nogometnom klubu Zadar se nastavlja. Točnije bi bilo reći tek se zahuhtava. Nakon što je dan ranije u svim medijima objavljeno da je direktor NK Zadra s.d.d Damir Knežević ujedno i predsjednik novoosnovanog kluba, tj. udruge HNK Zadar koji je u potpunoj tišini osnovan 15. studenog 2019. godine, a onda 16. prosinca i zaveden u Registar udruga RH, jučer se prava drama odvijala i u svlačionici trećeligaša sa Stanova. Naime, direktor Knežević je odlučio napokon sići u svlačionicu i obratiti se igračima i stručnom stožeru. Kako doznajemo direktor je igračima kazao da najvjerojatnije neće biti plaća, tj. da novaca za plaće nema i da se NK Zadar nalazi u velikim financijskim problemima, nikada većima, uzrokovanim blokadama. Naravno da je ova situacija itekako djelovala na raspoloženje igrača i stručnog stožera iako su i sami prethodnih dana u kuloarskim pričama mogli čuti za ove probleme. Dalje doznajemo da su igrači, a i stručni stožer burno reagirali traživši od direktora Kneževića kao i od Nadzornog odbora da ove probleme riješi ili da ih uputi na osobu ili instituciju koja može riješiti ovu vrlo neugodnu situaciju. Na kraju sastanka koji je potrajao poduže i u kojem su igrači, a i članovi stručnog stožera uporno od direktora tražili odgovore, a on ih nije davao, zatražili su da dogovori sastanak s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem s obzirom da je Grad Zadar vlasnik većinskog paketa dionica Kluba. Neslužbeno doznajemo da je gradonačelnik u telefonskom razgovoru poručio igračima i stručnom stožeru da će se s njima čuti u ponedjeljak jer je trenutačno na putu i da će početkom idućega tjedna s njima održati sastanak.
Između ostaloga u svlačionici Zadra direktoru Kneževiću postavilo se pitanje njegove odgovornosti za ovu situaciju, kao i za odgovornost Nadzorog odbora kojim predsjeda Josip Miočić, na što je on kazao kako on za ovu situaciju nije odgovoran i da on ne zna kako je riješiti. Spočitano mu je da u srpnju pred igračima kazao, citiramo »ako ne bude novaca za plaće, ja odlazim iz kluba«, na što je o kazao da to nije rekao baš tako. Također mu je kazano da ako nije sposoban obavljati direktorski posao i obezbjediti plaće zaposlenika, da bi trebao otići. Spominjana je i situacija s trenerima u Školi nogometa NK Zadra koja je u vrijeme nove uprave s deset narasla na četrnaest iako se Klub nalazi u teškim financijskim problemima. U svakom slučaju Damir Knežević igračima je po svemu sudeći bio samo glasnik loših vijesti bez da je dao odgovor na niti jedno pitanje o budućnosti NK Zadra što je poprilično čudno ako obavljaš funkciju direktora Kluba, tj. predsjednika Uprave. To također ne umanjuje odgovornost Nadzornog odbora i Josipa Miočića koji je Kneževića i doveo na mjesto direktora smijenivši s tog mjesta Svetka Ćustića. Najmanje što bi direktor Knežević i cijeli Nadzorni odbor u ovome trenutku mogli učiniti za boljitak kluba sa Stanova je da svi skupa podnesu kolektivnu ostavku. Jer, s njima ili bez njih, razlike jednostavno nema.


MARKO PINČIĆ, TRENER ZADRA


Borit ćemo se za naš klub
– Istina je da smo danas imali sastanak s direktorom Kneževićem koji nas je izvijestio o tome da nema novaca za plaće i da je klub u blokadi. Igrači i stručni stožer zahtijevali su da im se daju konkretni odgovori na pitanje tko će i kada riješiti te probleme i vodi li se NK Zadra prema stečaju. Sljedećeg tjedna dogovoren je sastanak s gradonačelnikom Dukićem od kojeg ćemo tražiti odgovore. Mi ćemo nastaviti raditi normalno, trenirati i igrati pripremne utakmice. Imamo strpljenja i borit ćemo se za naš klub. Nikakav štrajk ne dolazi u pitanje, tako smo se dogovorili. Imamo plan A, B i C, ali nećemo s tim planovima do razgovora s gradonačelnikom Dukićem izlaziti u javnost. Nadam se da će nam gradonačelnik ili tko god već je odgovoran dati konkretne odgovore na pitanje o budućnosti NK Zadra




JURE JERBIĆ, KAPETAN ZADRA


Od gradonačelnika Dukića očekujemo konkretne odgovore
– Mi igrači ništa konkretno osim da je klub u blokadi i da neće biti novaca za plaće nismo čuli. Nikakav konkretan odgovor o rješenju problema nismo čuli što smatram da bi direktor jednog kluba morao dati. S obzirom da odgovore od njega nismo dobili, tražili smo sastanak s gradonačelnikom Dukićem i on nam je obećao da će se s nama naći sljedeći tjedan. Nastaviti ćemo normalno funkcionirati, trenirati i igrati utakmice sve do tog razgovora, a onda ćemo vidjeti koji će biti naši sljedeći potezi. Učinit ćemo apsolutno sve da se spasi naš klub, a odgovorni za ovu situaciju trebali bi odgovarati.


VJEROVALI ILI NE
Između ostaloga u svlačionici Zadra direktoru Kneževiću postavilo se pitanje njegove odgovornosti za ovu situaciju, kao i za odgovornost Nadzorog odbora kojim predsjeda Josip Miočić, na što je on kazao kako on za ovu situaciju nije odgovoran i da on ne zna kako je riješiti