Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Karlovac pravac za sredinu ljestvice

Autor: Šime Ćurko

05.03.2010. 23:00
Karlovac pravac za sredinu ljestvice

Foto: Vedran SITNICA



Karlovac ćemo visoko napasti od početka i na taj način želimo prenijeti igru na njihovu polovicu – kaže Dalibor Zebić


Nogometaši Zadra danas će u 19. kolu Prve HNL biti domaćini Karlovcu. Zapravo upitno je koliko će Zadar biti domaćin jer na travnjaku Stanova momčad Dalibora Zebića odavno ne trenira.
– Ne sjećam se kad smo posljednji put trenirali na Stanovima. Kiša koja danima pada dovela je teren u takvo stanje da ga moramo čuvati za utakmice, a treninge odrađivati na drugim lokacijama. Zahvalni smo Nogometnom klubu Arbanasi koji nam je omogućio rad na igralištu s umjetnom travom, a dio treninga odradili smo na Bagatu i u Perivoju Vladimira Nazora tako da, kad je riječ o fizičkoj pripremljenosti, Karlovac dočekujemo potpuno spremni. Očekujem i da će težak teren nama ići u prilog, iako ćemo biti momčad koja će napadati – kaže Dalibor Zebić koji očekuje da će njegovi igrači, željeni igranja na travnatoj podlozi, imati i razlog više da u dvoboju s Karlovčanima “lete po terenu”.
– Iza nas je utakmica u Šibeniku u kojoj smo pokazali sve ono što želimo ponoviti u utakmicama koje dolaze. To znači pravi ulazak u utakmicu, bez ikakvog kalkuliranja, a to se posebno mora odnositi na domaće nastupe u kojima se od nas očekuju pobjede. Nemamo se što ni skrivati ni čekati protiv Karlovca jer je to dvoboj nakon kojeg možemo biti zadovoljni samo s tri boda.
Prema Zebićevim riječima, Zadar će danas najviše razmišljati o tome kako zabiti gol.
– Karlovac ćemo visoko napasti od početka i na taj način želimo prenijeti igru na njihovu polovicu. Svjesni smo određenog rizika koji donosi takva igra, ali naša je računica što prije zabiti gol i tako olakšati sebi situaciju. Zna se koliko nam znači svaki postignuti gol, posebno ako nam donese vodstvo, i zato smo naglasak stavili upravo na takvom pristupu utakmicu.
Utakmica s momčadi Igora Pamića odavno je podcrtana kao jedna od onih na kojoj se mnogo očekuje.
– Riječ je o vrlo važnoj utakmici za nas u kojoj pobjedom možemo naplatiti bod koji smo uzeli u Šibeniku. Osim toga Karlovac smo već na početku priprema za nastavak sezone označili kao ključnog protivnika koji će dosta toga reći o našoj momčadi u kojoj se dogodilo nekoliko promjena u odnosu na jesensku polusezonu.
Za Zebića je današnji Karlovac umnogome sličan Šibeniku.
– Odradili su odličnu jesen u kojoj su mnoge iznenadili svojim igrama i rezultatima. Respekt posebno izaziva to što su dosta bodova osvojili na gostovanjima i definitivno ih se može svrstati u najugodnija iznenađenja Prve HNL. No i Šibenik je bio u toj kategoriji pa smo prošle subote pokazali da možemo i s takvim protivnicima. Sada smo uz to i domaćini, a na svom se igralištu nikoga ne trebamo bojati. Unatoč svim kvalitetama Karlovca očekujem da ćemo mi biti momčad koja će odrediti u kojem će se smjeru razvijati utakmica.


 ULAZE MRŠIĆ, ĆURJURIĆ I BILAVER




Bit će i promjena u momčadi u odnosu na Šibenik. Nema Tomislava Čuljka koji ima tri žuta kartona, pa će na lijevom boku od prve minute krenuti Antonio Mršić.
– Na klupu će Maruna, a umjesto njega na desnom boku bit će Bilaver. S obzirom da Mršić igra dosta ofenzivno procijenili smo da je na desnoj strani Bilaver zbog svojih obrambenih sklonosti bolje rješenje. Promjena je i u veznoj liniji u kojoj će Ćurjurić zamijeniti Jerbića. To je samo potvrda da tražimo gol budući da je Ćurjurić u odnosu na Jerbića dosta ofenzivniji igrač. Protiv Karlovca nam treba više igrača koji su okrenuti prema protivničkom golu u odnosu na situaciju koju smo imali u Šibeniku – objasnio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Skočibušić, Glumac, Puljić – Bilaver, Surać, Banović, Ćurjurić, Mršić – Santini, Terkeš. Pričuve: Gluić, Šiklić, Maruna, Jerbić, Anić, Mitrović, Piškor.