Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Naoružati se oprezom

Autor: Andrija Prović

05.03.2010. 23:00
Naoružati se oprezom

Foto: Vedran SITNICA



Ne smijemo si dopustiti pristup kao u Umagu – kaže Ivan Vučković


Susreti 17. kola Prve Dukat rukometne lige teško da će ponuditi iznenađenja poput onih iz prošlog tjedna. Naime, svih pet prvoplasiranih momčadi imaju nešto lakši raspored pa je za pretpostaviti da se pogled na gornji dom ljestvice nakon ovog kola neće značajnije promijeniti. Stoga, da bi zadržao vodeću poziciju, Zadar Slad danas (18 sati) će morati savladati Đakovo. U Mocire stiže 10. momčad lige koja je nakon poraza od Preloga, u posljednjoj utakmici teškom mukom iščupala bodove Triljanima. Zadrani su, dakle, i u ovom dvoboju izraziti favoriti, no ako se prisjetimo Umaga, nije na odmet spomenuti kako tu ulogu u 60 minuta moraju i kapitalizirati. Njihov najveći protivnik može biti opuštanje i olako shvaćanje protivnika. Iako se gosti u današnjem srazu ne čine toliko opasni kao pred dvoboj četvrtog kola (Zadar je tada s 29:36 slavio u Đakovu), opreza nikad na odmet. 
Uz izostanak inertnog pristupa, domaći bi u današnji susret trebali ući kao i prošli tjedan protiv Preloga. Čvrsto u obrani, ne dopuštajući suparniku da se razmaše na postavljenu zonu, a potom iz brzih polukontri i kontri raditi ono što im ide najbolje, postizati lake golove. Ako se vratimo na uvodne retke i podsjetimo da su Gorica, Crikvenica, Senj i Arena također vrlo izvjesni pobjednici svojih dvoboja, za ostanak Slada na čelnoj poziciji i ovaj će segment igre biti značajan. Jer, dobru gol razliku najlakše je ostvariti realizacijom na nepostavljenu obranu.  
Među prvima koji se nađu ispred protivničkog vratara u pravilu je i Ivan Vučković, kružni napadač rukometaša iz Mocira koji nas upoznaje s adutima Đakovčana.
– Đakovo se najčešće brani u 6-0 zoni, dok će u napadu najviše prijetiti njihov vanjski igrač i najbolji realizator Bošnjak. U svakom slučaju, radi se o dobroj momčadi. Ne smijemo si dopustiti pristup kao u Umagu, kaže Vučković, već ozbiljnim angažmanom potvrditi da smo kvalitetnija momčad.