Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pamić: Zadar zasluženo do boda

Autor: Matej Lordanić

05.03.2010. 23:00
Pamić: Zadar zasluženo do boda

Foto: Gordan PANIĆ



Podjela bodova trebala bi biti najpoštenija nakon svega viðenog u 90 minuta loptanja na Stanovima, a sigurno na kraju su teren zadovoljniji napustili Zadrani koji su preko pogotka s bijele točke izbjegli novi domaći poraz. Nakon zadnjeg sučevog zvižduka pred mikrofone su stali treneri obaju momčadi i iznijeli svoja viðenja utakmice. Domaći strateg Dalibor Zebić imao je razloga za zadovoljstvo, pogotovu u situaciji kad se uspjelo izvući iz ralja poraza s jednim, ali vrijednim, bodom protiv vrlo konkurentnog Karlovca.
– Čestitao bih Karlovčanima na hrabroj i poštenoj igri. Znali smo da će biti teško, mi smo priželjkivali pobjedu, a na kraju moramo biti prezadovoljni i sa bodom koji će nam donijeti neki pomak na ljestvici i sigurnost u daljnoj borbi za ostanak. Imali smo inicijativu tijekom čitavog susreta, dolazili smo često na nekih 20 metara od gola gostiju , no pokazalo se da nemamo tu završnicu što nas muči cijelu sezonu. Ponovo smo zakazali, slično kao u Šibeniku u tom segmentu realizacije. Ali unatoč svemu što nismo ponovno realizirali sve puste prireðene šanse moram biti zadovoljan kad izborimo bod u posljednjim trenucima susreta – kratak i jasan je bio Zebić nakon utakmice te prepustio riječ svom kolegi Igoru Pamića koji je odavao nevjerojatnom mirnoćom nakon proživljenog šoka u 89. minuti kad je iz dvojbene situacije njegova momčad ostala bez troboda. Ipak njegov komentar bio je u maniri pravog diplomata koji ne želi ništa prejudicirati.
– Ne mogu komentirati je li bio jedanaesterac ili ne kad je bilo teško za vidjeti s moje pozicije kod klupe. Vidio sam da je moj igrač imao ruku na tijelu igrača Zadra, ali ipak bolje prije pogledati Oko sokolovo, pa onda kazati jesmo li oštećeni ili ne. Ono što mene brine kako se mogalo dogoditi mojim igračima da im se onako ubaci zadarski igrač ispred njih i dođe u poziciju za jedanaesterac – kazao je Pamić o najstrožoj kazni, a onda krenuo s riganjem vatre po svojim igračima koji su po njemu odigrali ispod svake kritike.
– Kad bi sagledali cijelu svih 90 minuta s bodom ne mogu biti nezadovoljan. Dobiti gol u zadnjim minutama nije nikako lako, ali treba biti realan i kazati da je Zadar igrao bolje od nas i na kraju zasluženo došao do boda. Mojim igračima imam za zamjeriti štošta, jer nisu bili na visini. Mogu im čestitati na zalaganju, ali sam poderao grlo cijelu utakmicu vičući da izađu van, a ne da se sabijaju u svoju polovicu. Nisu htjeli to učiniti i to ćemo posebno izanalizirati. Mi smo bili najslabiji tamo gdje smo mislili da smo najjači, na tim dubinskim loptama koje inače rješavamo besprijekorno, a danas je to bio veliki problem i tu treba tražiti razloge dominacije domaćina – kazao je na kraju Pamić.