Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

A sad u lov na London

05.03.2012. 23:00
A sad u lov na London


Šanse definitivno imam, ali na tom turniru će mnogo više odlučivati psihološka, nego neka druga sprema. U svakom slučaju sada je bitno tempirati formu za Svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre – ističe Gaćina


Zadarski stolnotenisač Andrej Gaćina, član njemačkog Ochsenhausena obranio je titlu pojedinačnog prvaka Hrvatske prošli vikend u Zagrebu. Gaćina je odigrao odličan turnir i u konačnici slavio protiv naturaliziranog Hrvata, člana Dr. Časla Tana Ruiwua s 3:2 u setovima. U polufinalu Gaćina je slavio protiv Tomislava Kolareka, a prije toga je svladao Ivana Juzbašića.
– U četvrtfinalu sam išao na Juzbašića. U početku je to bio neizvjestan meč. Ta neizvjesnost i ravnopravnost je trajala prva tri seta. Poveo sam ga doduše 2:0, ali onda je on smanjio i natjerao me na dodatan trud. Ipak, zadnja dva seta sam se opustio i relativno lagao stigao do pobjede – kaže Zadranin, koji se u borbi za finale sastao s bivšim igračem zadarskog Donata, Tomislavom Kolarekom. Scenarij je bio sličan kao i onaj u dvoboju s Juzbašićem.
– I taj dvoboj u početku je bio neizvjestan. Također je vrlo ravnopravna bila borba u prva tri seta. Kod 1:1 on je imao set loptu koju sam ja spasio i nakon toga poveo s 2:1. Također, i ovaj su put preostali setovi bili manje zanimljivi jer sam preuzeo kontrolu i slavio s 4:1 u konačnici. Očito mi treba neko vrijeme u tim trenutcima da se opustim i da mogu igrati svoju igru.
Finale je bilo super zanimljivo. Tan Ruiwu je odličan igrač, spada u TOP svjetsku klasu, a na posljednjim Olimpijskim igrama stigao je do pojedinačnog četvrtfinala. Nakon super-zanimljivog finala, Gaćina je slavio tek u majstorici, nakon sedam neizvjesnih setova.
– On je poveo s 2:0 u setovima. Nekako sam se probudio u trećem i uspio sam ga dobiti, ali on je ponovno slavio u četvrtom setu. Poveo je s 3:1, ali uspio sam stići tu prednost i izjednačiti na 3:3.
I onda je uslijedila prava drama. Poen za poen i u konačnici slavlje zadarskog igrača.
– Tek u “fiksu” tog seta sam ga dobio. Bilo je 11:9.
Forma je, dakle, u usponu?
– Ne mogu reći da sam u nekoj posebno dobroj formi, ali nije ni loše. Dobro se osjećam. Dobro igram. Imam sad vrlo brzo prvenstveni dvoboj u njemačkoj ligi pa se nadam da će mi ovo biti itekako dobar poticaj.
Nakon lošeg početka prvenstva, Ochsenhausen je počeo igrati bolje. Isto vrijedi i za Gaćinu.
– Nisam pretjerano zadovoljan mojim omjerom u njemačkom prvenstvu. Tu sam negdje na 50 % dobivenih partija. Ali, u početku sam više gubio. Sad više dobivam. Tako je bilo i s klubom. Krenuli smo loše pa smo se uspjeli dignuti i sada smo na četvrtom mjestu, koje, ako ga uspijemo zadržati, bi nas trebalo odvesti u doigravanje.
Nakon što će odigrati ligaški dvoboj ovaj vikend, Gaćina će se ponovno vratiti u Hrvatsku. Ovaj put na pripreme reprezentacije. Uskoro je na rasporedu Svjetsko pojedinačno prvenstvo u Njemačkoj, a nakon toga su i kvalifikacije za Olimpijske igre. A za nastup u Londonu Gaćini će biti potrebno biti među prvih 11 na turniru u Luksemburgu.
– Šanse definitivno imam, ali na tom turniru će mnogo više odlučivati psihološka, nego neka druga sprema. Možda neće biti toliko važno tko je koliko kvalitetan, koliko će biti važna smirenost u glavi. U svakom slučaju sada je bitno tempirati formu za Svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre – ističe Gaćina.


 MIJATOVIĆU BRONCA




Na stolnoteniskom prvenstvu Grada Rijeke, član zadarske Jadere Danijel Mijatović u kadetskoj kategoriji osvojio je brončanu medalju. Osim Mijatovića, zbog financijske situacije, nitko od ostalih Jaderinih igrača nije nastupio. No, nastupila su dvojica igrača Donata: Ante Ražov i Antonio Goja. Goja je također u kadetskoj konkurenciji stigao do četvrtfinala, gdje ga je svladao baš Mijatović, dok je u mlađim kadetima Ražov također stigao do četvrtfinala.