Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Franjo Gucić viceprvak Hrvatske

05.03.2012. 23:00
Franjo Gucić viceprvak Hrvatske


Na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u taekwondou održanom u Zagrebu (SD Dubrava) sudjelovalo je oko 260 natjecatelja iz 50 klubova. Natjecanje je bilo izuzetno kvalitetno zbog ozračja predstojećeg Svjetskog juniorskog prvenstva koje će se održati u travnju u Egiptu. Ovo natjecanje je bilo borba za ulazak u konačni sastav reprezentacije. Taekwondo klub Zadar predstavljalo je dvoje juniora, Tonka Uskok i Franjo Gucić. Uskok (-55) nije prošla prvo kolo.
– Tonka je tek prešla iz kadetske skupine pa će joj trebati još vremena da se nametne svojim protivnicama – kaže Mladen Uskok, trener Zadra.
Franjo Gucić (-78 kg) je imao potpuno drugačiji nastup. Već na početku susreo se s Andrijom Drabićem (Contra), od kojega je nedavno tijesno izgubio u Splitu. No ovaj put slavio je Zadranin. Do treće runde Gucić je gubio 4:0, a u trećoj je napravio 8 bodova i pobijedio 8:7. U drugoj borbi čekao ga je Marko Prša (Tigar, Zagreb), svjež jer je bio slobodan prvo kolo.
– Borba je bila vrlo žestoka do zadnje sekunde. Na kraju je Franjo svladao svog protivnika s visokih 24:13 – nastavlja Uskok.
Konačno, u finalu se Gucić susreo s Filipom Majcanom (Susedgrad, Sokol), stalnim članom reprezentacije i prvim na rang listi za odlazak na SP u Egipat.
– Protiv njega Franjo nije mogao. Filip je taktički spremniji i iskusniji te je pobijedio 6:11. Ipak, osvajanjem drugog mjesta i srebrne medalje Franjo se svrstao među najbolje hrvatske juniore i time je pokazao da ćemo ubuduće od njega još puno vidjeti – zaključuje Uskok.