Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Ne smijemo se igrati s imenom i reputacijom kluba”

05.03.2012. 23:00
“Ne smijemo se igrati s imenom i reputacijom kluba”


Na papiru to jest lakša utakmica, ali trebamo je odigrati maksimalno ozbiljno i odgovorno. Ne smijemo se igrati s imenom i reputacijom kluba. Protiv Dubrovnika će dobiti priliku neki igrači koji inače manje igraju, a vjerojatno ćemo postaviti i neke nove stvari.


Na Višnjiku nisu imali mnogo vremena za analizu prošlotjednog dvoboja sa Splitom, u kojemu su Zadrani pokazali dva lica. Loše u prvom dijelu utakmice i mnogo bolje u drugom, kada su se izvukli iz dvoznamenkastog minusa i završili na +12, po čemu bi se moglo zaključiti da je pobjeda bila prilično uvjerljiva. Ipak, Split je pružio vrlo dobar otpor i poslao poruku pred Ligu za prvaka da se i on namjerava boriti za četvrto mjesto.
– Pogledali smo i analizirali prvo poluvrijeme, koje je bilo baš slabo. Nekoncentrirano smo ušli u utakmicu, bez žara i volje, ne znam zašto. Igrači su vidjeli da se tako ne može igrati. Rekao sam im da je to posljednja opomena da se skupe, jer kada počne Liga za prvaka, takvih propusta više ne smije biti – ističe Aleš Pipan.
Ozljede ostavile traga
Važno je da se na kraju ipak došlo do pobjede.
– Nekada treba i s lošom igrom dobiti utakmicu, kao što je bilo u ovom slučaju. Nema razloga za paniku. Mislim da su glavni uzrok toga brojne ozljede, koje su se nagomilale u kratkom razdoblju. Vragović još nije sanirao ozljedu, dugo nije bilo Batura, a i Vrbanc je u posljednje vrijeme trenirao vrlo malo. Da bi igrao dobro, on mora mnogo trenirati. Sve u svemu, sa Splitom ćemo odigrati još najmanje dvije utakmice. Bolje da smo sada odigrali loše nego kasnije, kada bude potrebno.
Naravno, bilo je i pozitivnih stvari.
– Dobili smo Vrkića, koji je pokazao da će biti pojačanje. No, treba mu još vremena da se prilagodi našem sistemu. Imao je mnogo dobrih stvari, ali i nekih početničkih pogrešaka. Često pričamo o mladim igračima, a neki već imaju 21, 22, 23 godine. To u košarci više nije mladost. Neki igrači su sa dvadeset godina već osvajali medalje – kaže trener Zadra.
Zadar je preokrenuo utakmicu kada je zaigrao s tzv. „četiri mala”, te podigao intenzitet igre i agresivnost u obrani.
– Nešto je trebalo napraviti, promijeniti. S obzirom na pravilo zaštićenog godišta, odlučio sam Ramljaka gurnuti na četvorku i staviti malo iskusniji trojac u vanjsku liniju. To je upalilo. Ramljak je odigrao dosta dobro u obrani, a i u napadu je imao neke dobre poteze. Uvijek kada je gusto treba napraviti nešto, na što protivnik nije spreman i mislim da smo ih u ovom slučaju time iznenadili.
U Dubrovnik ozbiljno i odgovorno
U svakom slučaju, prema dosad viđenom, za očekivati je vrlo zanimljivu Ligu za prvaka.
– Uz nas i tri ABA ligaša, tu su i Split i Jolly, koji sigurno nisu rekli posljednju riječ. Tek sada počinje prava borba. A i oni koji će ući kao četvrti i peti iz A-1 lige, pokušat će nekoga iznenaditi. Nema više lakih protivnika, svaka utakmica će biti teška. Nama je tako bilo i do sada na gostovanjima, ali u Ligi za prvaka nas i kod kuće očekuju mnogo teži ispiti.
Prije toga treba odraditi još tri utakmice u osnovnom dijelu A-1 lige. Prvu večeras u Gospinom polju protiv Dubrovnika, posljednje momčadi na tablici, koja ima svega tri pobjede i 14 poraza.
– Na papiru to jest lakša utakmica, ali trebamo je odigrati maksimalno ozbiljno i odgovorno. Ne smijemo se igrati s imenom i reputacijom kluba. Protiv Dubrovnika će dobiti priliku neki igrači koji inače manje igraju, a vjerojatno ćemo postaviti i neke nove stvari. U svakom slučaju, treba odraditi posao na pravi način i pobijediti sve preostale utakmice u A-1 ligi, Dubrovnik, Kvarner i Sonik Puntamiku.
Kada se očekuje dolazak dvojice stranaca?
– Kuso je trenutno u New Yorku, a Reed još na Cipru. Očekujem da će se do kraja ovog tjedna ili najkasnije do ponedjeljka pojaviti na Višnjiku. U tom slučaju, mogli bi debitirati u Jazinama – za kraj će Pipan.


 BEZ VRAGOVIĆA




U Dubrovnik neće putovati Karlo Vragović, koji se još nije potpuno oporavio od ozljede zgloba, a u sastav se, prvi put nakon loma ruke u Dardi krajem siječnja, vraća Ivan Batur.
– Predugo se vuče ta Vragovićeva ozljeda. Zglob izgleda dobro, ali ga boli. Išao je na slikanje i doktori su mu preporučili odmor, tako da ćemo ga poštedjeti do srijede. Brnas opet mora na operaciju i neće biti u sastavu. Batur se vratio i sigurno će dobiti malo veću minutažu da se što prije vrati na staro – kaže Pipan.