Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Alarmantna situacija i u prijevozničkoj branši

Autor: Vanja Mirčeta

05.03.2013. 23:00
Alarmantna situacija i u prijevozničkoj branši


Trenutačno na području Zadarske županije, u našoj komori imamo zavedenih 4.635 obrtnika, od čega je njih 355 prijevoznika. Važno je za napomenuti i činjenicu kako je samo u protekloj godini 13 prijevoznika zatvorilo obrte, istaknuo je Knežević ukazujući na alarmantnu situaciju i u ovoj branši


U Hrvatskoj obrtničkoj komori najavljen je 6. susret prijevoznika koji će se održati 7. i 8. ožujka u Zadru u hotelu Kolovare. Susret prijevoznika HOK-a bit će, kako je istaknuto, na konferenciji za novinare u Obrtničkoj komori Zadarske županije, posebna prilika da prijevoznici usporede svoja iskustva i rasprave ih s predstavnicima mjerodavnih državnih tijela te postave nove zahtjeve koji će podignuti konkurentnost hrvatskih prijevoznika.
Potpredsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Emilijo Bajlo istaknuo je kako je glavni cilj Susreta prijevoznika kao i dosadašnjih godina da posluži kao platforma za rješavanje aktualne prijevozničke problematike i za uspostavu partnerskih odnosa između prijevoznika, nadležnih ministarstava i svih institucija koje su posredno i neposredno vezane za poslovanje prijevoznika.
Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije istaknuo je kako veliki broj hrvatskih prijevoznika posluje s negativnom ili minimalnom profitabilnošću. Jednako tako, istaknuo je kako je prometni sektor na 4. mjestu po broju zaposlenih u RH (8,6%) čime ima značajan utjecaj na cjelokupno gospodarstvo RH.