Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bolesni Mladineo odgodio suđenje

Autor: Boris Pavelić

05.03.2013. 23:00
Bolesni Mladineo odgodio suđenje

Foto: Davor KOVAČEVIĆ



Bolest svjedoka Vinka Mladinea, otvorila je prostor molbi Ive Sanadera i njegove obrane da sudsko vijeće prorijedi ročišta, jer se nemaju vremena kvalitetno pripremiti za suđenja


Odgoda jučerašnjeg ročišta na suđenju za Fimi mediju, uzrokovana bolešću svjedoka Vinka Mladinea, otvorila je prostor molbi Ive Sanadera i njegove obrane da sudsko vijeće prorijedi ročišta, jer se nemaju vremena kvalitetno pripremiti za suđenja.
Sukladno pravilima remetinečkog zatvora, u kojemu Sanader izdržava desetogodišnju kaznu zatvora zbog provizije od Hypo banke i mita od MOL-a, Sanaderovi branitelji Čedo Prodanović i Jadranka Sloković branjenika smiju posjećivati samo do 15 sati. Smatraju da im to nije dovoljno vremena za pripremu suđenja jer su dva dana tjedno na sudu, pa su ranije od Ministarstva pravosuđa tražili dopuštenje da dolaze i poslije petnaest sati. No ministar pravosuđa Orsat Miljenić odbio je tu molbu, objašnjavajući da zatvorski red vrijedi za sve podjednako. Zato je Sanader sudskome vijeću na suđenju za Fimi mediju poslao molbu, koju je sutkinja Ivana Čalić jučer prokomentirala izjavom kako ne razumije što optuženik želi, jer sud nije nadležan za kućni red u zatvoru. Na objašnjenje braniteljice Sloković kako Sanader od sudskoga vijeća ne očekuje utjecaj na zatvorski raspored, nego moguću odgodu ponekog ročišta kako bi se stigao kvalitetno pripremiti za suđenja, sutkinja Čalić odgovorila je da će razmisliti.