Novi referendum o ulasku u EU želi 3.200 Zadrana

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Oko 5% birača na području grada Zadra želi izići na referendume u kojima bi imali priliku izjasniti se o poništenju pretvorbe i privatizacije, o zabrani rasprodaje prirodnih resursa i državne imovine, te o zabrani unošenja genetski modificiranih organizama na hrvatski teritorij, dok bi njih oko 4,5% željelo još jednu priliku za izjašnjavanje o ulasku u Europsku uniju.

Naime, oko 3.600 građana Zadra dalo je svoj potpis za raspisivanje referenduma na kojima bi se odgovaralo na pitanja „jeste li za ili protiv poništenja pretvorbe i privatizacije i drugih prijenosa neosobnog vlasništva od 1990. godine do danas", „jeste li za ili protiv zabrane rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa", te „jeste li za ili protiv zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje genetski modificiranih organizama (GMO) u Hrvatskoj". Nešto manje, odnosno oko 3.200 građana, potpisom je podržalo ponavljanje referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Podsjetimo, na referendum o pristupanju Hrvatske u EU je, od 71.099 zadarskih birača, izišlo je njih 32.319, pri čemu je, uz 187 nevažećih listića, 20.039 bilo za, a 12.086 protiv pristupanja Uniji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno