Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Premijer pao pri skoku s Patrije

Autor: Danko Radaljac

05.03.2013. 23:00
Premijer pao pri skoku s Patrije


Tako to biva u životu, padneš i ustaneš se. Nesmotreno je to bilo, ne preporučam drugima, pravio sam se važan, prokomentirao je svoj pad


Premijer Zoran Milanović pokazao je što znači precijeniti svoje mogućnosti. Prilikom posjeta vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, hrabro je i na šok svog osiguranja skočio s oklopnog vozila Patrija, koji je visine otprilike dva i pol metra, ali doskok nije bio efektan. Dapače, poprilično tvrdo je aterirao leđima i bokom na asfalt, ali su mu na brzinu priskočili i vojnici i osiguranje u pomoć.
Nakon pregleda vojarne premijer se osvrnuo i na svoj neuspješni skok.
– Tako to biva u životu, padneš i ustaneš se. Nesmotreno je to bilo, ne preporučam drugima, pravio sam se važan, rekao je Milanović, a nakon izjava za javnost otišao je smiriti svoj povrijeđen ponos u vojničkoj kantini. Pri tome je molio da mu se da mesni narezak jer ga “godinama nije jeo”.
Sama vojarna, koju vole nazivati “projektom vojarne za 21. stoljeće”, još uvijek treba veća ulaganja. Naime, tek su dva moderna objekta sa spavaonicama izgrađena, dok je ostatak vojnika smješten u paviljone koji su u derutnom stanju.
Dva novoizgrađena objekta, čija je cijena 17 milijuna kuna, kvalitetom zbilja odskaču od ostatka vojarne. Kako je novinarima kazao general Dragutin Repinc, zapovjednik Kopnene vojske, da bi se vojarna dovela na najviši nivo, treba uložiti još ukupno oko 200 milijuna kuna. Istaknuo je da dio vojnika trenutno boravi u lošim uvjetima, pri čemu su kupatila veliki problem, a tek jedna prostorija u čitavom krugu velike vojarne ima priključak na internet.