Rambo divan film... za "redneckse"

Slika korisnika admin
MALCOLM I GRUDNJACI

Moja dječica jako vole gledati seriju "Malcolm u sredini", a vole je i drugi njihovi vršnjaci. Istina je da ima malo američkog pretjerivanja, ali ima šarma i humora i dobra je. Znaju to i ovi s RTL televizije pa nedeljom između 11 i 13 sati puštaju čak tri epizode za redom, a s obzirom na gledanost logično je da ide i malo reklama uz to. Reklama prikladnih i ciljanom gledateljstvu, a to su ovdje djeca i tinejdžeri. Pa kakve su to reklame? To su vam reklame za grudnjake. Ali ne one normalne reklame, nego one koje traju desetak minuta, uz sve pojedinosti i pikanterije koje zanimaju samo žene koje te grudnjake i nose. A nose ih sve žene, od onih koje imaju savršene grudi pa sve do jedne starije gospođe kojoj je, kako sama kaže, glavni problem što joj sise vise, pa joj jedna ide na jednu, a druga na drugu stranu. Koji se to genijalac sjetio staviti u termin dječje humoristične serije, nije mi jasno, osim ako ima budala koje misle da će djeca nagovarati ženski dio svoje obitelji da moraju kupiti baš taj grudnjak koji se reklamira. A ako neko dijete to i napravi, mislim da je zrelo za psihologa.

KAKO GOD OKRENEŠ - "RAMBO"

Prije trideset godina bio sam jedan od rijetkih koji je imao video rekorder. Onda nije bilo filmova i videoteka pa su kazete dolazile s raznih strana. Nisi mogao birati pa si gledao što bi netko imao, a jednog je dana do nas došao drugi dio filma "Rambo". Bila je to odlična kopija, presnimavana desetak puta dok nije došla do Zadra, pri čemu se kvaliteta slike toliko srozala da su sve one scene u mraku džungle izgledale kao da su snimane na selotejpu, a ne na magnetnoj traci. Kroz razlivene tamno zelene boje ponekad bi se vidio bljesak eksplozije i to je bilo to. Zvuk se nažalost razaznavao što je bilo jezivo slušati s obzirom da je ta kopija kopijine kopije bila nadsinkronizirana na njemački pa je sve to skupa bilo negledljivo i neslušljivo.

Stoga mi je bilo zanimljivo ove subote na RTL-u pogledati taj film na digitalnom prijamniku, tako da konačno vidim o čemu se u filmu radi. Vrlo je realističan. Rambo kratko zapuca, a neprijatelji padaju kao pokošeno snoplje. Na njega pucaju strojnicama, minobacačima, bazukama i napalm-bombama, a on i dalje trči. Nakon scene u kojoj naš junak lukom i strijelom digne u zrak pet parkiranih kamiona, malo sam okrenuo program na HRT 1 i tamo doživio pravi šok. Nećete vjerovati. Isto "Rambo"! jedina je razlika što gledatelji RTL-a moraju imati više od 12 godina, dok HRT-ovci ipak moraju biti tri godine stariji za gledanje ovog filma. Vratio sam nazad na RTL gdje su upravo prikazivali unutrašnjost ruskog vojnog helikoptera u kojem je na tri vojnika bilo više zvijezda petokraka nego što pravih zvijezda ima u mliječnom putu. Vratim na HRT, a tamo Rambo neprijatelju golom šakom čupa grkljan, sve onako, bez anestezije. Divni filmovi... za "redneckse".

RUSI SE VRAĆAJU KUĆI... IZ RUSIJE

Upravo je nevjerojatno kako na televiziji sportski komentatori znaju pričati gluposti. Klasičan primjer toga je bombastična vijest da se ruski hokejaši, nakon ispadanja, vraćaju kući. To bi bilo logično kada bi se Olimpijada održavala npr. u Francuskoj, Italiji, ili u Kanadi, a ovako ispada da se Rusi s vlastite olimpijade koja se održava, naravno u Rusiji, vraćaju u neku treću zemlju. Ili se možda cilja na to da većina ruskih igrača ionako igra u stranjskim klubovima pa im je kuća negdje daleko od rodne grude i siroti moraju sada staviti ruksake na leđa pa kroz stepu i tundru, daleko, daleko, što dalje od hladnog Sibira u kojeg su ih nekada protjerivali nakon što bi ispali s nekog natjecanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno