Škauljeva vina i inćuni Ribarske sloge osvojili Bruxelles

Slika korisnika admin

Uz zvuke dalmatinske pisme klape "Adriaticum" iz Šibenika, u Europskom parlamentu u Bruxellesu održala se izložba autohtonih hrvatskih proizvoda "Jadran - boje izvornosti", koju je organizirao zastupnik Tonino Picula.

Petnaestak hrvatskih proizvođača od Dubrovnika do Zadra izložili su najpoznatija dubrovačka i šibenska vina, kupus, maslinovo ulje, drniški pršut, domaći sir, dubrovačku mantalu i kontonjatu, inćune i druge proizvode malih obiteljskih gazdinstava, koje je kušalo više od stotinu ljudi koji su došli pogledati izložbu.

Šime Škaulj iz Nadina predstavio je svoj domaći merlot i cabernet. Škaulj je prvi vinar koji je proizveo vrhunsko vino u Zadarskoj županiji. Ovaj nadinski vinogradar bavi se ekološkom proizvodnjom vina, a u Bruxellesu je predstavio upravo vrhunski cabernet sauvignon.

Duško Vidov iz Ribarske sloge Kali predstavio je inćune u suncokretovom ulju. Podsjetimo kako je kvaliteta proizvoda ove otočne zadruge bila prepoznata na banketu održanom prilikom ulaska Hrvatske u EU, gdje su se servirali upravo inćuni ulovljeni od kaljskih ribara i prerađeni u njihovim pogonima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno