Oni su najvještiji hrvatski barmeni (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Cro Flair Liga u Zadar je ovog tjedna dovela najviještije hrvatske barmene koji su kroz dva natjecanja odmjeravali svoja umijeća u Maraschino baru. U kategoriji „Mix Masters" gdje su natjecatelji trebali pokazati umijeće u samom pripravljanju koktela, sastojcima, izvedbi, okusu, najumješniji bio je Šibenčanin Tomislav Stančić kojem ovo nije prva pobjeda na ovakvim natjecanjima. Upamtili smo ga i po prvom plasmanu na regionalnom Maraska kupu prije godinu dana, a nagrade je osvajao i na drugim natjecanjima. Drugo mjesto pripalo je Camilli Corrieri (Šibenik), a treće Kristijanu Zlomisliću (Pula), kojem je to ujedno i prvo iskustvo natjecanja.

Za večernji dio programa ostavljeno je pak natjecanje u Flairtendingu, najtežem i najinteresantnijem načinu spravljanja koktela, no ujedno i najatraktivnijem, zbog čega uvijek privlači velik broj gledatelja. Prvo mjesto, pripalo je Karlu Damjaniću iz Pule. Drugo mjesto Denisu Memedovskom (Šibenik), a treće Tomislavu Bilušu iz Vodica.

Projekt pod nazivom Cro Flair Liga zajedničkim su snagama pokrenuli predstavnici škola i udruga barmena Hrvatske.

Flairtending Cro Flair Liga sastoji se od osam natjecanja koji se održavaju u različitim hrvatskim gradovima i u kojima se isključivo hrvatski barmeni bore kako bi zadivili publiku, posjetitelje i najvažnije - suce, te na taj način skupili bodove. Bodovi se na kraju sezone zbrajaju, a pobjednik lige nosi titulu najboljeg kao i vrijedne nagrade.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno