Ranj izbačen zbog podrške HDZ-a, a sad na njihove glasove računa i Sabljar Dračevac

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Izbor novog potpredsjednika županijske Skupštine danas je na dnevnom redu sjednice ŽS i to kao druga točka, odmah iza izvješća Mandatnog povjerenstva. Naime, dosadašnji potpredsjednik Skupštine Zadarske županije Dragan Ranj dao je ostavku na ovo mjesto, a njegova dojučerašnja stranka, SDP za to mjesto predložila je Renatu Sabljar Dračevac. Međutim, i Akcija mladih predložila je za mjesto potpredsjednika Skupštine svoga člana - Vladimira Gambiražu. Kako se prema Poslovniku Županijske skupštine jedan član bira iz redova predstavničke većine, to je u ovom slučaju Tomislav Šarić (HSP AS), a jedan iz redova oporbe, tako će danas potpredsjednica odnosno potpredsjednik postati onaj koji dobije većinu glasova svih članova Županijske skupštine koja broji 42 vijećnika. To znači da većinu čine 22 vijećnika, koliko ih mora podignuti ruku za budućeg potpredsjednika Skupštine.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će glasovanje teći, budući da ni jedan ni drugi kandidat neće proći bez ruku većinskih HDZ-ovih vijećnika.

Ukoliko danas na Skupštini za potpredsjednicu bude izabrana Renata Sabljar Dračevac (SDP), bit će to naravno volja većine, što znači i HDZ-a s kojim je, podsjetimo Dragan Ranj, kao esdepeovac koalirao pri sastavljanju Vijeća Mjesnog odbora Brodarica, na čijem se čelu sada Ranj nalazi, ali ne više kao član SDP-a, budući da je nakon imenovanja predsjednikom ovog mjesnog odbora, prestalo njegovo članstvo u SDP-u.

Ranj se nada, kaže, kako će na današnjoj sjednici Skupštine dobiti priliku obrazložiti svoje razloge, kako one zbog čega daje ostavku na mjesto potpredsjednika Skupštine, tako i onog zbog čega je zapravo dao ostavku na članstvo u SDP-u.

- I dalje ću biti u Klubu zastupnika SDP-a u Županijskoj skupštini, jer sam ja i dalje esdepeovac. Moja ostavka na članstvo u SDP-u nije neopoziva, dao sam uvjetnu ostavku sve dok mi se predsjedništvo moje stranke ne očituje o tome zašto su pregovarali s Akcijom mladih u MO Brodarica. Želim da se ta situacija riješi, jer ja smatram da to nisu bile osobe koje zaslužuju da uopće uđu u prostorije SDP-a, a kamoli da se s njima pregovara. Ja na Brodarici živim i znam kakvi su to ljudi. Njima nije stalo do općeg dobra, nego samo do izrugivanja institucijama i izazivanja cirkusa, kaže Ranj. Na pitanje tko je iz njegove stranke pregovarao s Akcijom mladih, Ranj upire prstom u GO SDP-a, koji su, kaže, u tome imali neke svoje interese. Kad se ta situacija riješi, vraća se u SDP, dodaje Ranj.

Za koga će se između Sabljar Dračevac i Gambiraže odlučiti vijećnici HDZ-a, jučer nam predsjednik kluba HDZ-ovih vijećnika u Županijskoj skupštini Željko Šoša nije mogao odgovoriti. To će, kaže Šoša, odlučiti Klub zastupnika na jutrošnjem sastanku, neposredno prije početka sjednice Županijske skupštine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno