Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kalmeta se povlači, Branko Dukić HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zadra!

05.03.2017. 23:00
Kalmeta se povlači, Branko Dukić HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zadra!


Apsolutno podržavam jednoglasnu Odluku Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra da Branko Dukić, dr.med. bude kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zadra – Božidar Kalmeta
Ginekolog Branko Dukić, predsjednik Lige protiv raka Zadra kandidat je HDZ-a za zadarskog gradonačelnika. Odluka je to koju je večeras jednoglasno donio Gradski odbor HDZ-a, a koju potpisuje predsjednik GO HDZ-a Joso Nekić.
Time je konačno potvrđeno da dosadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta neće ići u utrku za još jedan mandat.
– Apsolutno podržavam jednoglasnu Odluku Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra da Branko Dukić, dr.med. bude kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zadra. Branko je čovjek poznat široj zadarskoj javnosti kao vrijedan, odgovoran liječnik, humanitarac, dragovoljac Domovinskog rata, uvijek spreman pomoći svakome. Čovjek koji je cijeli život proveo u ovom gradu i siguran sam da će svu svoju energiju, znanje i sposobnosti dati za daljnji prosperitet Zadra i njegovih građana. Izborom takvog gradonačelnika Zadrani ne moraju strahovati za svoju budućnost, izjavio je Kalmeta.
Dr. Branko Dukić u svojoj je izjavi poručio je kako mu je čast što je izabran za gradonačelničkog kandidata:
– Želim zahvaliti Gradskom odboru HDZ-a Grada Zadra na jednoglasnoj potpori mojoj kandidaturi.
Velika mi je čast biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zadra, ali to je ujedno i velika odgovornost i obveza. Zadru se uspjeh nije dogodio preko noći, dogodio se zahvaljujući kontinuiranom, predanom zajedničkom radu građana i naših timova, kao i svih dosadašnjih gradonačelnika i taj kontinuitet ćemo svakako nastaviti.
Zadar je na dobrom putu, stalno se razvija, ali to ne znači da se smijemo opustiti. To će mi, kao budućem gradonačelniku, biti samo dodatni motiv da budemo još bolji. Evo, odmah vam na prvu mogu dati jedan primjer, jer mi je to blisko, da ću kao gradonačelnik učiniti sve da zadarska Opća bolnica u sljedeće četiri godine osigura još bolju zdravstvenu skrb i zaštitu svim našim građanima, a jedan od koraka će biti sudjelovanje Grada Zadra u kupnji aparata za zračenje kako naši teško oboljeli pacijenti ne bi više morali svakodnevno putovati u druge gradove. Zadar 2021. mora biti najugodnije mjesto za život ne samo u okvirima lijepe naše.
U Zadru sam se rodio, tu živim i budućnost svoje obitelji, pogotovo svoje četvero djece, vidim u našem gradu. Profesionalno sam se ostvario kao liječnik i rukovoditelj Odjela koji vodim gotovo 13 godina. Vrijeme je da se u potpunosti posvetim gradu kojeg volim. Siguran sam da ćemo zajedno ostvariti velike stvari, zaključio je Dukić.