Za 160 godina će se izjednačiti plaće žena i muškaraca

Slika korisnika valentinam
(NE)DISKRIMINACIJA
Nedostatak potpore društva koje bi trebalo smanjiti te razlike kroz servise poput dječjih vrtića čije bi radno vrijeme trebalo biti i nakon 16 i 30 sati ili cjelodnevni boravak u školama i dalje su ograničavajući faktori koji utječu na zastupljenost žena u pojedinim zanimanjima
PIXSELL
Okrugli stol održan je u okviru nadolazećeg Dana žena

Prednost pri zapošljavanju poslodavci u Hrvatskoj i dalje daju muškarcima, u odnosu na žene i to je činjenica, kazala je na okruglom stolu s temom "Žene na tržištu rada" doc. dr. Božena Krce Miočić sa Sveučilišta u Zadru, a sve u prigodi obilježavanja 8. ožujka Međunarodnog dana žena. Razlozi zašto je tome tako kako je naglasila Krce Miočić je činjenica da poslodavci razmišljaju kako će žena ukoliko je zaposle rađati, a to znači koristiti pravo na porodiljni dopust i ostale zakonom propisane beneficije, dok s druge strane žene koje rade imaju veći stupanj odgovornosti prema poslu,te su organiziranije jer u privatnom životu moraju zadovoljiti sve one zahtjeve koje obitelj pred njih stavlja, odnosno brigu za djecu i kućanske poslove, dok to nije slučaj s muškarcima.

- Žene nisu zastupljene u nekim zanimanjima, poput politike, a uglavnom rade poslove koji su slabije plaćeni. Tako ravnatelja škola imate čak dvije trećine u odnosu na ravnateljice, a da se ne govori o tome da su u velikoj većini one rade u školama kao učiteljice ili medicinske sestre u odnosu na muške kolege, naglasila je Krce Miočić, te dodala kako se još uvijek žene na razgovorima za posao pita o privatnom životu, bračnom statusu, a ima i slučajeva seksualnog uznemiravanja.

Nedostatak potpore društva koje bi trebalo smanjiti te razlike kroz servise poput dječjih vrtića čije bi radno vrijeme trebalo biti i nakon 16 i 30 sati ili cjelodnevni boravak u školama i dalje su ograničavajući faktori koji utječu na zastupljenost žena u pojedinim zanimanjima, ali i na cjelokupnom tržištu rada. Primjer dobre prakse u kojoj je isključena diskriminacija u odnosu na cijenu rada muškarca i žene u Europi je Island, u kojoj je isključena svaka mogućnost da plaća bude manja zbog činjenice da se radi o ženi, a u to ulaze i sve druge novčane beneficije koje se isplaćuju u privatnim tvrtkama.

Krce Miočić je na vrlo slikoviti način ustvrdila kako bi sama trebala doživjeti 216 godina kada bi se plaće žena i muškaraca trebale izjednačiti, što iz današnje perspektive znači kako će se to u Hrvatskoj dogoditi za više od 160 godina. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika senka wassmer
Tko se odlucio za jos stoljetna cekanja, a ni to nije sigurno?! Otvarajte svoje male tvrtke i pokazite koliko ste sposobne napraviti veliku tvrtku!!! Nema druge. Povezite se i trazite svoja prava, a mozda vas i EU pomogne. Drzim vam fige.