Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Humanost se uči od mladosti

06.03.2019. 13:56
Humanost se uči  od mladosti


Maturanti četiriju zadarskih srednjih škola – Gimnazije Vladimira Nazora, Gimnazije Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičke škole  te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna jučer su sudjelovali u velikoj  humanitarnoj akciji darivanja krvi.
Učenici su se u velikom broju odazvali akciji koja se odvijala u Hrvatskom narodnom kazalištu pa je tako od ranog jutra foaje kazališta odjekivao mladenačkim razgovorom i smjehom te riječima bodrenja i hrabrenja. Mnogima, je ovo, naime, prvi put da daruju krv. 
 – Ovo je naša tradicionalna akcija kojom želimo mlade potaknuti na  darivanje krvi i pomaganje drugima. U akciji sudjeluju i profesori i  učenici. Drago mi je da je svake godine velik odaziv te imamo nove generacije darivatelja krvi, rekao nam je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije  Vladimira Nazora. Dodao je kako se iz njihove škole odazvalo preko 50  učenika. Ukoliko dodamo da je i iz drugih škola sudjelovao približno  sličan broj, dolazimo do brojke kako je jučer u HNK bilo oko 200 učenika. 
 – Ovo su predivna djeca i zaista sam sretan što su spremni na humanost, te želim zahvaliti njima, ali i njihovim profesorima koji su ih potaknuli, te roditeljima koji su ih pustili, dodao je Šimičević istaknuvši kako  je ovo primjer kako se može stvoriti pozitivna sinergija učenika, roditelja  i profesora.