Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pacijent se objesio u bolničkoj sobi

06.03.2019. 10:00
Pacijent se  objesio u  bolničkoj sobi


Pacijent u dobi od 67 godina iz okolice Zadra, objesio se tijekom noći u bolničkoj sobi u kojoj je bio sam, na jednom od odjela  Službe  za interne bolesti zadarske Opće bolnice.
Kako saznajemo, stravičan čin suicida pacijent je počinio u subotu tijekom noći i to pola sata nakon što su ga obišle dežurne medicinske sestre i utvrdile kako je s njim sve u redu. Pacijent je dva dana ranije bio hospitaliziran, ali u njegovom slučaju nije bilo riječi o smrtonosnoj bolesti i  baš ništa u njegovom ponašanju nije upućivalo na to da se spremao na  ovako strašan čin. Ničim nije odavao   sucidalnu namjeru.
– Točno je da se to dogodilo na jednom  našem odjelu. U slučaju ovog  pacijenta, nije bilo nikakvih naznaka da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Sve je bilo u redu i liječenje je protjecalo uredno, pa smo time još i više  svi šokirani ovom tragedijom. Jako nam je žao te koristim priliku da ovim  putem u svoje osobno, ali i u ime svih mojih kolega s Interne izrazim iskrenu sućut obitelji, rekao je jučer doc.dr.sc. Dario Nakić, pročelnik  Službe za interne bolesti u zadarskoj Općoj bolnici.
Vijest o ovom događaju potvrdila nam je i glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.


Od početka godine do danas –  pet suicida
– Dana 2. ožujka evidentiran je događaj – samoubojstvo u Zadru, u Ulici Bože Peričića. Radi se o muškoj osobi u dobi od 67 godina koja je  počinila samoubojstvo vješanjem, rekla je kratko Ivana Grbin.
Inače, prema "crnoj" statistici PU zadarske od početka godine do danas, na području koje "pokriva" PU zadarska, pet je ljudi sebi oduzelo  život. Tijekom prošle godine evidentirano je 28 suicida, a godinu prije  dakle,  tijekom 2017. godine, evidentirano je 21 samoubojstvo.
Kroz godine, bilo je nekoliko slučajeva   samoubojstava u zadarskoj  Općoj  bolnici,  pa i skakanjem kroz prozor. Ali do sada se još, kako saznajemo,  nikada nije dogodilo da pacijent čije liječenje protječe uredno i koji nema dijagnozu neke teške  ili, pak, smrtonosne bolesti sebi oduzme –  život.