PUNI SASTAV Natporučnik Marko Novković novi član "Krila Oluje"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Stigao vanjski desni pratitelj
Ljubav prema domovini bila je presudna pri povratku iz Australije u Hrvatsku, a ovo je za mene veliki dan jer sam postao član hrvatske zrakoplovne reprezentacije, rekao je natporučnik Novković
HRZ/Marinko KARAČIĆ
Natporučnik Novković najmlađi je član "Krila Oluje" u sadašnjoj postavi, a rođen je 1989. u Melbournu u Austarliji

Natporučnik Marko Novković postao je jučer novi član  akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje",  a letjet će na poziciji #6 vanjskog desnog pratitelja.

Natporučnik Novković letačku je obuku uspješno završio u Eskadrili  aviona 93. zrakoplovne baze u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, koja se odvijala po Programu obuke vojnih pilota "Krila Oluje".

Pilot Novković je nastavnik letenja i demo pilot na avionu Pilatus PC- 9M, a bio je i službeni komentator grupe u sezoni 2018.

Tijekom obuke kroz tridesetak letova uvježbavani su isključivo specifični elementi koje će natporučnik Novković izvoditi u okviru programa  nastupa „Krila Oluje" za sezonu 2019.

Natporučnik Novković najmlađi je član "Krila Oluje" u sadašnjoj postavi, a rođen je 1989. u Melbournu u Austarliji. Živi u Zadru, a diplomirao je 2013. godine, stekavši naziv inženjera aeronautike. Do sada je  ostvario oko 600 sati naleta.

Nakon uspješno izvedenog ispitnog leta u formaciji 4 Pilatusa PC- 9M, natporučnik Novković primio je od vođe "Krila Oluje" satnika Darka Belančića oznaku grupe te prepoznatljivi crveni kombinezon u kojima "Krila Oluje" nastupaju na domaćim i inozemnim manifestacijama.

"Ljubav prema domovini bila je presudna pri povratku iz Australije u  Hrvatsku, a ovo za mene veliki dan jer sam postao član hrvatske zrakoplovne reprezentacije. Čast mi je letjeti u sjajnom timu "Krila Oluje" i  spremno ulazim u novi izazov, a to je dati sve od sebe kako bi opravdao  ovo povjerenje i doprinio novim uspjesima "Krila Oluje", kazao je Novković.

Osposobljavanjem natporučnika Novkovića za novog člana, grupa će  započeti uvježbavanja za sezonu 2019. u punom  sastavu od šest pilota.  Tako će uz vođu grupe satnika Darka Belančića ostatak tima činiti  prvi  lijevi pratitelj bojnik Ivan Anđić i prvi desni pratitelj satnik Goran Grgić  te repni pratitelj  bojnik Zvonimir Mravunac, dok je vanjski lijevi pratitelj natporučnik Denis Živaljić, a vanjski desni pratitelj od danas je natporučnik Marko Novković.

Pukovnik Damir Barišić i dalje će savjetodavno biti uz grupu, a ulogu  komentatora preuzima poručnik Danijel Rigo, nastavnik letenja u Eskadrili aviona.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno