SLUČAJ ŽIGOSANE DJEVOJKE Jednoglasnom odlukom Školskog odbora - Ravnatelj Dragić neće biti smijenjen!

Slika korisnika mkvanja
Usprkos naputku ministrice Divjak
Arif SITNICA
Jozo Dragić - ravnatelj Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole

Školski odbor Ekonomsko-birotehničke srednje škole iz Zadra jednoglasno je odlučio kako neće smijeniti ravnatelja Jozu Dragića, nakon što je to zatražila ministrica Blaženka Divjak.

- Svih sedam članova školskog odbora složilo se kako neće prihvatiti prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelja razriješi s dužnosti, rekao nam je Ivan Šimunić, pročelnik za školstvo Zadarske županije koja u odboru ima tri člana, ali ne i većinu. Naime, kako doznajemo, školski odbor ima opciju odlučiti negativno o smjeni ravnatelja, čime su prebacili svojevrsnu odgovornst na ministricu Divjak, koja, unatoč ovakvoj odluci školskog odbora može odlučiti o smjeni ravnatelja.

Da podsjetimo, prijedlog za smjenu ravnatelja je došao nakon što je jedan učenik škole žigosao drugo dvoje učenika užarenim predmetom u obliku slova u i to u razredu tijekom nastave, a što je bilo početkom veljače. Slučaj je odjeknuo u javnosti te je zgrozio brojne građane, a ministrica je odmah u školu poslala prosvjetne inspektore koji su našli više nepravilnosti u radu škole.

Dragić je tada rekao kako nakon incidenta nije zvao policiju jer su se učenici brzo pomirili te je sve nazvao dječjom igrom, a tek nakon poziva jednog roditelja ovom listu je cijela stvar izašla na vidjelo. Nakon posjete školi, inspektor je poslao prijedlog o smjeni ravnatelja, o čemu se morao očitovati i školski odbor. Međutim, predsjednik školskog odbora Ante Ćoza, otišao je na bolovanje te je školski odbor sazvan u zadnji tren, odnosno pred sam kraj roka u kojem su morali glasovati o prijedlogu, a to je, kako doznajemo, bilo u utorak.

Negativnom odlukom, odnosno ne prihvaćanjem prijedloga o smjeni, prebacili su vrući krumpir nazad u ruke ministrice, te nam sada ostaje čekati što će ministarstvo odlučiti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)