Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Lončaru “puko film” zbog Pupića Bakrača!

06.03.2019. 18:15
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Lončaru “puko  film” zbog  Pupića  Bakrača!


Nakon nekoliko stanki koju je prvi tražio Rudolf Dvorski iz  Modesa, pa potom Josip Tičić iz SDP-a, Marko Pupić Bakrač iz Akcije  mladih te Dalibor Barešić iz NHR-a, jutros je Skupština Zadarske županije  nakon isteka vremena Aktualnog sata  naprasno prekinuta jer se Marko  Pupić Bakrač nije dao s govornice smatrajući kako se prema Poslovniku  Aktualni sat može produljiti ako vijećnici imaju još pitanja, a on ih, kako  je rekao – još ima.
Predsjednik Županijske skupštine,  Željko Lončar, nakon toga ga je zamolio više puta da se makne s govornice kako bi se mogla nastaviti sjednica te ga upozorio da već ima jednu opomenu, no kako on nije odustajao, Lončar  mu je izrekao i drugu opomenu, pa sjednicu – prekinuo  dok se, kako je objasnio, ne steknu uvjeti za njeno održavanje. Naime, pitanja se postavljaju po redu zaprimanja, a bez prava na to ostao je veliki  dio oporbe.
– Ovo je staljinistički totalitarizam, neću se maknuti jer mi se ne dopušta da obrazložim. To je totalna glupost, kada mi trebamo predati pitanja da nas se izvuče? Idući ćemo put spavati u hodniku prije sjednice.  Neću se maknuti, rekao je Pupić Bakrač i to je bio kraj.
A sjednica je očekivano počela temom o eskalaciji nasilja u Zadarskoj  županiji i zaključkom većine oporbenih vijećnika kako je Zadar posljednje vrijeme u hrvatskoj javnosti i u medijima percipiran kao "grad- slučaj".


Planuo automobil zbog gostovanja u emisiji "Bujica"?
– Sad se neću čak osvrtati na "slučaj Pag" koji je užasnuo cijelu Hrvatsku, već ću se osvrnuti na najnoviji slučaj  u Ninskim Stanovima kad je  zapaljen automobil umirovljenom policajcu Ivi Veršiću samo zato što je  čovjek javno govorio u emisiji "Bujica". U emisiji je javno prozvao Budimira Lončara i o njemu iznio argumentirane stavove, te pokazao dokumente iz kojih se jasno vidi da je on bio jedan od glavnih koji su u bivšem  sistemu slali domoljube u zatvor. Mjesec dana nakon toga zapaljen je  automobil bivšem umirovljenom krim policajcu koji je miran čovjek i  sad se bavi stočarstvom. Pogledajte do koje se mjere ide s nasiljem u ovoj  zemlji, kada su Veršiću samo zbog stava u emisiji zapalili automobi, zaključio je Dvorski  dodajući kako se nada da će policija istražiti Veršićev  slučaj i naći krivca jer je u proteklih 25 godina bilo puno "paljevina u  ovom gradu, a počinitelji nikad nisu otkriveni".
U vezi slučaja na Pagu, Marjana Botić iz Akcije mladih je zaključila kako su vladajući dva puta propustili zaštititi tu nesretnu djecu. Prvi puta  kad su dozvolili da se to neviđeno nasilje uopće  dogodi, a drugi puta ako  sada konkretno opet ništa ne poduzmu.


Policija i u blizini Autobusnog kolodvora
– Župan je jedino pomogao kad se u cijeloj toj priči medijski eksponirao. Sada ga pozivam da konkretno pomogne i toj djeci dade stan jer on  to može, poručila je Marjana Botić, dok je Darko Pedić iz Hrasta podsjetio i na nedavni slučaj nasilja na zadarskom Autobusnom kolodvoru koji  je završio  smrću te je predložio da se nešto poduzme kako bi se tamo ili  barem u neposrednoj blizini, izmjestila ili, pak, ustrojila policijska postaja, jer kako je rekao, na kolodvoru stalno ima remećenja javnog reda i  mira i problema.
Darko Pedić još je postavio pitanje vezano uz plan gradnje pogona za  recikliranje grita kod Zatona Obrovačkog smatrajući kako je to ekološka  bomba te postavio pitanje što mjerodavni namjeravaju učiniti da se  zaštiti to područje, dok je Joso Nekić (HDZ) na tu temu dodao kako je on  rođen u Jasenicama i dobro zna kako bura puše te je upitao postoji li  šansa da se tamošnjim ljudima dade prava informacija o cijeloj priči.




Pitanja o Centru za gospodarenje  otpadom
Rudolf Dvorski fokusirao se na Centar za gospodarenje otpadom te postavio pitanje što Zadarsku županiju i njene građane čeka ove i u idućim godinama kad je u pitanju ovaj Centar te je zaključio kako se većina građana sprema na najzahtjevniji  reality show u Hrvata, a to je – kako preživjeti s plaćom i mirovinom, dok s druge  strane, tvrtka EKO d.o.o. nema taj problem i više od deset godina vrlo uspješno troši  novac poreznih obveznika.
– Od 2008. godine do danas potrošeno je preko 25 milijuna kuna, a da ni kamen  temeljac nije postavljen. Za što je potrošen toliki novac vjerojatno nije jasno ni samom direktoru Dinu Peroviću. Je li zabrinut zbog toga, to stvarno ne znamo. Trebalo  bi ga pitati. Radi se o trenutačno najvećem projektu i najvećoj investiciji u Zadarskoj  županiji i građani bi trebali znati kakva je situacija s projektom jer kad se taj projekt  realizira, kao i uvijek, građani će plaćati sve pogreške i promašaje drugih, zaključio  je Dvorski.
Postavio je, među ostalima, pitanje koliko je točno do sada potrošeno novca za taj  projekt, tko je i u kolikom iznosu to platio, koliko je točno plaćeno za troškove kazni  zbog poništenja javne nabave, kad je planirani početak, a kad završetak radova na  Centru… Dodao je i kako je u proračunu za ovu godinu Zadarska županija osigurala  za Centar 5,5 milijuna kuna, što je 2,2 puta više nego u 2018. godini te upitao je li  to neka pogreška?