Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

HT PREMIJER LIGA Gorica se preplatila na favorite, ceh platili i Zadrani

06.03.2020. 20:14


Košarkaši Zadra izgubili su treću utakmicu u HT Premijer ligi, a krvnikom im se ovog puta pokazala Gorica koja se izgleda specijalizirala za favorite pa je nakon Cibone u prošlom kolu i u ovom uzela mjeru abaligašu. Momčad Danijela Jusupa nije bila na visini zadatka u derbiju 21. kola ostavši praznih ruku nakon neizvjesne završnice, no dojam je da je Sesarova momčad potpuno zaslužila pobjedu jer je praktički cijelu utakmicu diktirala ritam i bila u vodstvu. Odluka je pala u zadnjoj minuti u koju se ušlo s prednošću Gorice 73:71. Allen je imao priliku u dva navrata vratiti Zadar u igru, ali Amerikanac nije pronalazio prava rješenja što su košarkaši Gorice iskoristili u penal završnici unatoč brojnim promašenim bacanjima. Zadnju priliku za eventualnu pobjedu Zadrani su imali u završnih sedam sekundi, no šut Uljarevića nije pronašao svoj cilj i tako je Gorica zakomplicirala Zadru plan o startnoj jedinici prije doigravanja. Osim prve četvrtine u kojoj su Jusupovi igrači zahvaljujući 15 poena Stefana Fundića iskazali dominaciju i vodili u jednom trenutku 10 razlike (15:25) sve ostalo je pripalo Gorici koja je u završnici prve četvrtine kao i tijekom cijele druge dionice preuzela konce igre oslanjajući se na vanjski šut. Zabili su čak 11 trica u prvom poluvremenu kojeg su zaključili sa šest viška (46:40). Očekivao se odgovor Zadra u nastavku, no nije se dogodio. Gorica je minutu prije kraja treće četvrtine stigla na 10 plusa (57:47) i to je bio znak da se abaligaš konačno počne buditi. Nije to buđenje išlo lagano pa se prednost Gorice održavala do završnih minuta kad je Mavra uz pomoć Siriščevića uspio dovesti Zadar do egala. Ipak dalje od toga nije išlo. Veliki problem je predstavljala organizacija igre i prisebnost u odlučujućim trenucima u kojima je Zadar izgledao poput juniorskog sastava i nije iskoristila sve ponuđene prilike koje im je Gorica dala u završnici. Jedini koji je iskakao iz sivila u Jusupovom sastavu bio je Fundić koji je bio i najefikasniji igrač utakmice s 26 poena.


GORICA 74
ZADAR 73


(20:25, 26:15, 21:22, 7:11)




VELIKA GORICA – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 400. Suci: Tomislav Vovk, Marko Mustapić i Josip Mikulić.
GORICA: Miković 10, Vučić 2, Majcunić 9, Petrović 8, Babić, Mašić 11, Papac 2, Osolnik, Mazalin 12, Brzoja 7, Kapusta 13. Trener: Josip Sesar.
ZADAR: Uljarević 5, Allen 5, Siriščević 8, Ahmed, Palokaj, Vuković 7, Mavra 13, Fundić 26, Planinić 2, Gilbert 7. Trener: Danijel Jusup.