Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

HT PREMIJER LIGA Preko Gorice do još boljeg pogleda na startnu ‘jedinicu’

06.03.2020. 10:00


HT Premijer liga lagano, ali sigurno ulazi u završni dio osnovnog dijela koji je od ove sezone proširen s 22 na čak 33 kola. Igra se trokružno, a za sada su hrvatski premijerligaši odradili 20 utakmica. Preostale su još dvije utakmice prije ulaska u taj treći dio u kojem će se parovi rasporediti po plasmanu nakon odigranog 22. kola, a Zadrane u 21. kolu očekuje večeras u 18 sati gostovanje kod Gorice. Momčad pod trenerskom paskom Josipa Sesara dijeli treće mjesto na ljestvici sa Splitom dok su u posljednjem kolu šokirali Cibose u Draženovom domu (89:84) što je sasvim dovoljno da momčad Danijela Jusupa shvati ovaj dvoboj itekako ozbiljno. Unatoč tome što 48 sati poslije Gorice igraju na Višnjiku vrlo bitnu abaligašku utakmicu protiv Koper Primorske. Eventualne kalkulacije stoga ne dolaze u obzir i po najavi trenera Zadra ide se u Veliku Goricu sa stopostotnim angažmanom i po pobjedu koja će Zadar još više učvrstiti na vrhu ljestvice.


Bez kalkulacija
– S motivacijom ne bi trebalo biti problema. Momčad do sada nije kalkulirala. Uvijek smo ulazili u utakmice sto posto što se tiče psihološke pripreme. Koliko smo dobro igrali to je druga stvar. Ali igrači su uvijek ulazili u utakmicu spremni – na prvu je Jusup odbacio svaku pomisao na kalkuliranje potvrdivši da ih očekuje večeras protivnik koji će im sigurno zadavati velike muke. Gorica je poznata po dobrom rosteru, treneru koji ih odlično vodi i koji koristi veliki broj igrača. Zato je teško locirati odakle Zadranima prijeti najveća opasnost. Posebno upada u oči podatak da su Ciboni utrpali čak 15 trica iz 27 pokušaja, a trice je u toj utakmici zabilo čak devet Sesarovih igrača što najbolje potvrđuje širinu sastava Gorice.
– Gorica je uvijek nekako tradicionalno nezgodan protivnik Zadru. I doma smo imali s njima problema. Doduše, nama tada nisu igrala dvojica, trojica igrača, međutim do zadnjeg časa je pobjeda mogla otići na obje strane. Imaju kvalitetu i sigurno mogu nekoga iznenaditi. Moramo biti spremni na sve.


Bez Ivanova i Junakovića
U Veliku Goricu Zadar će ići spreman na sve, ali i bitno oslabljen. Kapetana Ivanova nema već neko vrijeme, a u problemu je i Martin Junaković koji nije ulazio u igru protiv FMP-a. Uspostavilo se nakon te utakmice da ga muči stopalo i s tom ozljedom Junaković nije mogao biti uvršten na popis igrača koji će se večeras suprotstaviti Gorici.
– Tamo idemo opet nešto oslabljeni bez Junakovića i Ivanova. Martin je osjetio bol u stopalu. Je li Ahilova peta, je li neka ozljeda od ranije, ne znamo. Uglavnom, stopalo mu je nateklo i mora mirovati da se to smiri te da bi mogao nastaviti s trenažnim procesom – kazao je za kraj Jusup.