Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MZO: “Do daljnjeg odgodite učenička putovanja u inozemstvo”

06.03.2020. 09:35


Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) objavilo je u petak uputu svim osnovnim i srednjim školama da do daljnjeg odgode organizirana putovanja u inozemstvo, uslijed trenutačne i promjenjive epidemiološke situacije s koronavirusom u svijetu.
"Sukladno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite, a vodeći računa o sigurnosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo vas da zbog trenutačne i promjenjive epidemiološke situacije u svijetu za sada do daljnjeg odgodite organizirana putovanja u inozemstvo", navodi se u uputi MZO-a svim školama, koje je objavila ministrica Blaženka Divjak na svojem Facebooku.
Dodaje se kako će MZO o novim preporukama na vrijeme obavijestiti sve obrazovne institucije.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak da postoji plan po kojem će sve škole voditi nastavu preko interneta, ako se situacija s koronavirusom u Hrvatskoj pogorša.
Divjak ne očekuje da će doći do aktiviranja takvog scenarija, no dužnost je MZO-a da brine o funkcioniranju sustava i pripremi različite mogućnosti odgovora na takvu situaciju.
Premijer Andrej Plenković kazao je na sjednici Vlade u četvrtak kako nema nikakve odluke o tome da djeca ne bi išla u školu.
Iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" potvrđena je u petak još jedna osoba s koronavirusom u Hrvatskoj, priopćio je Stožer civilne zaštite.
Tako je u Hrvatskoj sada 11 potvrđenih slučajeva, a novi je zabilježen u Varaždinu. Radi se o osobi bliskoj vozaču koji se zarazio kada je putovao u Italiju.