Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na pripreme iz psihologije prijavilo se preko 500 učenika!

06.03.2021. 08:22


Udruga studenata psihologije Kasper i ove godine rado pomaže srednjoškolcima u pripremama za maturu iz psihologije. Tako već danas maturanti koji su na državnoj maturi odabrali psihologiju mogu krenuti s besplatnim online pripremama. Pripreme za maturu počinju danas u 11 sati, a učenici će ih moći pratiti svake subote, izuzev vikenda kojima su blagdani, dakle, 3. travnja na Veliku subotu. Pripreme održavaju studenti za učenike, a ove godine razlika je što se ne odvijaju uživo u prostoru Sveučilišta u Zadru, već su se preselile na aplikaciju Zoom.


Sve online
– Dosad su se pripreme odvijale uživo u prostorijama Sveučilišta u Zadru, no s obzirom na okolnosti odredili smo da se ove godine sve odvija online. Na taj smo način omogućili i ostalim srednjoškolcima izvan Zadarske županije da sudjeluju, govore iz Kaspera.
Upravo u ovome možda i jeste ključ velikog broja prijavljenih učenika. Naime, osim prelaska na aplikaciju Zoom razlika ove godine je i u broju prijavljenih. Naime, od prijašnjeg manjeg broja polaznika, ove godine predavanja zadarskih studenata pratit će više od 500 učenika.
– Inače bismo uživo imali oko 30-40 polaznika, no ove godine imamo preko 500 prijavljenih, što je veliki uspjeh za studente psihologije Sveučilišta u Zadru, kažu nam iz Udruge Kasper.
– Pripreme kao i svake godine održavaju studenti psihologije koji se trude prenijeti znanje svojim mlađim, budućim kolegama.
Pripreme održavaju studenti psihologije Sveučilišta u Zadru. Javljaju se oni koji žele volontirati i ove godine su to: Tena Horvat, Marijana Arbunić, Jasna Duranović, Veronika Komšo, Marko Galić, Marea Biočić, Stella Eleonora Soldat, Ana Bubrić, Anamarija Šesnić i Ivana Demo.


Fokusirani na gradivo koje se traži na maturi
Studenti i studentice upoznati su s gradivom koje se traži na maturi te su tijekom priprema fokusirani upravo na te cjeline, a nakon teoretskog dijela dolazi i onaj praktični pa tako učenici imaju priliku vježbati pitanja s prijašnjih matura i odmah pitati studente ako nešto ne razumiju.
– Gradivo psihologije koje dolazi na maturi se podijelilo na više predavanja nakon kojih onda slijedi vježbanje pitanja s prijašnjih matura. Studenti su otvoreni i za pitanja o tome kako su znali da žele upisati psihologiju i često budu pitani jesu li zadovoljni fakultetom i slično, pojašnjavaju iz Udruge Kasper kako će predavanja i pripreme izgledati.
Neki od polaznika ovih priprema upišu i studij psihologije u Zadru, a kako kažu iz Udruge Kasper, jako im je drago ako prepoznaju polaznike priprema i među svojim klupama.




Raspored predavanja
Predavanja će se održavati sljedećim redom: 6.3. Uvod u psihologiju (Tena Horvat); 13.3. Biološka psihologija (Marijana Arbunić); 20.3. Osjeti i percepcija (Marijana Arbunić); 27.3. Učenje i pamćenje (Jasna Duranović); 10.4. Ličnost i poremećaji (Veronika Komšo); 17.4. Emocije i motivacija (Marko Galić); 24.4. Inteligencija i mišljenje (Marea Biočić); 8.5. Razvojna psihologija (Stella Eleonora Soldat); 15.5. Socijalna psihologija (Ana Bubrić i Anamarija Šesnić).
Test iz psihologije na ovogodišnjoj državnoj maturi, predviđen je za 10. lipnja u 14 sati. Ispit se polaže 80 minuta.


PRIPREME POČINJU DANAS
Pripreme za maturu počinju danas u 11 sati, a učenici će ih moći pratiti svake subote, izuzev vikenda kojima su blagdani, dakle, 3. travnja na Veliku subotu. Pripreme održavaju studenti za učenike, a ove godine razlika je što se ne odvijaju uživo u prostoru Sveučilišta u Zadru, već su se preselile na aplikaciju Zoom