Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Benkovac, grad čije gospodarstvo živi

Autor:

05.04.2009. 22:00
Benkovac, grad čije gospodarstvo živi


Najviše sredstava u proračun došlo je od prihoda od poreza, nešto više od 15,4 milijuna kuna. – To samo pokazuje da postoji veliki broj zaposlenih na benkovačkom području, da su njihove plaće redovite i da gospodarstvo u Benkovcu živi, rekao je gradonačelnik Benkovca Mirko Erstić
Vijećnici Grada Benkovca su na zadnjoj sjednici u ovom sazivu donijeli odluku da se 2,6 milijuna kuna viška prihoda od poslovanja iz 2008. godine uloži u izgradnju komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Šopot. Poslovna zona Šopot površine je 64 hektara i sve parcele prodane su investitorima. Na sjednici je prihvaćen prijedlog izmjena i dopuna detaljnog prostornog plana iste zone kojim je broj parcela smanjen, ali su povećane njihove površine.
– Mi 2005. godine, kad smo donosili detaljni plan zone, nismo znali kakav će biti interes i potrebe za sadržajima investitora. Danas to znamo i ove izmjene donosimo kako bismo se prilagodili njima, rekao je Branko Kutija, član Gradskog poglavarstva za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti.
Prihvaćen je i godišnji izvještaj o izvršenju Gradskog proračuna za 2008. godinu. Lani je Grad Benkovac ukupno ostvario 48,4 milijuna kuna prihoda i 41,9 milijuna rashoda. Ukupni prihodi su realizirani sa 94,4 posto u odnosu na godišnji plan, a rashodi sa 81,7 posto. Najviše sredstava u proračun došlo je od prihoda od poreza, nešto više od 15,4 milijuna kuna.
– To samo pokazuje da postoji veliki broj zaposlenih na benkovačkom području, da su njihove plaće redovite i da gospodarstvo u Benkovcu živi, rekao je gradonačelnik Benkovca Mirko Erstić.


 JAZAVCI KOPAJU MRTVACE


Na groblju u Biljanima Gornjim jazavci i lisice kopaju rupe i raznose ostatke tijela pokojnika, upozorio je na ovu alarmantnu situaciju vijećnik DC-a Dinko Ožaković na aktualnom satu.
Gradonačelnik Benkovca Mirko Erstić kazao je da je komunalno poduzeće reagiralo u više slučajeva te dodao da bi veću brigu o grobovima trebali pokazati njihovi vlasnici i rodbina pokojnika.