Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Ljubičić: Pobjeda cijele momčadi

Autor: Matej Lordanić

05.04.2009. 22:00
Ljubičić: Pobjeda cijele momčadi

Foto: Vedran SITNICA



Prvo ime utakmice protiv Rijeke nedvojbeno je Marin Ljubičić. On je već u 14. minuti postigao prekrasan pogodak iz velike udaljenosti i tako načeo Radmanovu mrežu. U 31. minuti je postigao svoj drugi zgoditak za vodstvo 3:0 i tako nakon samo pola sata igre trasirao Zadrov put prema pobjedi.
– Utakmica je bila otvorena s obje strane, što smo i najavljivali kroz cijeli tjedan. Dva tjedna smo se pripremali za ovu utakmicu. Smatram da je ovo najbolji poklon za obitelj Ćustić. Za njih smo odigrali ovu utakmicu i njima poklanjamo ovu pobjedu. U ovim tužnim danima za njih barem da im mi priuštimo malo radosti ovom pobjedom. Ovo nije učinak samo jednog igrača, nego cijele momčadi. Svih 90 minuta smo trčali i radili jedan za drugoga i napokon smo pobjegli s tog posljednjeg mjesta. Sada se okrećemo Šibeniku. Idemo dati sve od sebe i na Šubićevcu osvojiti pokoji bod – kazao je dvostruki strijelac Ljubičić.
Imali ste sjajne dvije reakcije i postigli dva pogotka.
– Za prvi gol sam utrčao u prostor na dobro dodavanje Župana, primio je, opalio i postigao odličan zgoditak. Još ga nisam vidio na televiziji. Kod drugoga pogotka sam se snašao, lopta se odbila i ušla u gol. Treba i malo sreće u realizaciji. Ono što lani nije ulazilo, sada ulazi.
Jeste li očekivali ovako nemoćnu Rijeku?
– Rijeka je u prvih 10-15 minuta dobro igrala i do prvog našeg pogotka se nismo uspjeli dobro rasporediti po terenu. Bili su bolji u sredini, ali nakon prvog našeg gola oni su pali. S tih 3:0 mi smo mislili otići u svlačionicu, ali oni su postigli pogodak za 3:1 prije odmora. Ipak, Rijeka do kraja nije stvorila nijednu pravu prigodu.
Što mislite o Hajdukovom porazu u Gradskom vrtu od Osijeka?
– Više se ne opterećujem Hajdukom, to je za mene završena priča. Zadar je sada moj klub i igrač sam Zadra. Volim ove ljude i grad i davat ću sve od sebe dok god budem ovdje – zaključio je Ljubičić.
 


 IZJAVE


FERDO MILIN, ZADAR
– Ušli smo malo bojažljivo u utakmicu. Oni su imali inicijativu do našeg prvog gola, a onda smo mi u 10 minuta napravili takozvani “blitzkrieg” i poveli 3:0. Poslije toga smo primili jedan glupi gol i to nam se ne bi smjelo događati. Nakon izlaska Suraća i Terkeša smo vidjeli da ne možemo razvijati kontre. Tada smo se odlučili držati čvrsti blok u zgusnutoj sredini. Dobro smo to odigrali. Ovu pobjedu u ime svih igrača posvećujem obitelji Ćustić. Svi smo uz njih i ubuduće ćemo igrati za Hrvoja.
HRVOJE ŠTROK, RIJEKA
– U svlačionici smo se dogovorili da u prvih 15 minuta ne primimo zgoditak. Nismo ga primili, ali ubrzo nakon toga smo već bili u zaostatku. Imali smo inicijativu, a Zadar je zabio tri pogotka praktički bez prave prilike. Poslije nam se bilo teško vratiti u susret. Zabili smo taj jedan gol, pokušali se vratiti, ali nije išlo. Zadar je zasluženo pobijedio.
AHMAD SHARBINI, RIJEKA
– Zadar je u prvom poluvremenu tri puta zapucao na gol i sve tri lopte su ušle. Prvo poluvrijeme sasvim sigurno pripada njima. U nastavku smo mi više imali loptu u nogama, pokušavali smo pas-igrom doći do drugog pogotka i tako dovesti Zadrane u paniku. Nismo ga uspjeli postići iako smo u cijelom drugom poluvremenu bili bolji protivnik. Zadar se zatvorio, zgusnuli su sredinu u kojoj smo mi teško pronalazili put do njihovog gola. Po bokovima također nismo uspjeli proći, pa je na kraju je Zadar zasluženo slavio.