Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nogometna euforija trese vrtiće

Autor: Katarina Belić

05.04.2009. 22:00
Nogometna euforija trese vrtiće


U ponedjeljak je na pomoćnom igralištu na Stanovima započelo prvenstvo u malom nogometu za dječje vrtiće Zadarske županije u organizaciji Nogometnog saveza. Na prvenstvu sudjeluje 290 djece predškolske dobi iz osamnaest vrtića podijeljenih u četiri grupe na dečke i djevojčice.
– Jedan od razloga zašto smo organizirali ovo prvenstvo je zato što želimo da se djeca od malih nogu počnu baviti sportom i nogometom – ne samo dečki kako je to kod nas uobičajeno, već i djevojčice.
Zbog velike zainteresiranosti vrtića i djece odlučili smo nastaviti s tradicijom malonogometnog prvenstva za djecu, kazao je Reno Sinovčić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije zaželivši svima uspješno natjecanje, nakon čega su se djeca veselo rastrčala po igralištu.
Nakon što su ih tete iz vrtića posložile u vrstu, među dječacima i djevojčica je nastala prilično glasna rasprava i navijanje. Od malog Šime iz dječjeg vrtića Leptirić, kapetana svoje malonogometne ekipe doznali smo kako je upravo njegova ekipa prošle godine bila prva, ali da nije bilo sudaca bili bi prvi.
– Ove godine ćemo pobijediti, bitno je da odmah damo gol, kazao je Šime i nastavio raspravu s prijateljem i suigračem Matom oko toga kako, iako im je Cristiano Ronaldo najveći uzor i najbolji nogometaš, ipak najglasnije navijaju kada igra NK Zadar i NK Hajduk, ali i Manchester United. Ništa manje nisu bile glasne ni curice koje su odmah počele s trčanjem i zagrijavanjem. Kako doznajemo od mame jedne od djevojčica prošle godine su bile prilično borbene i uporne do samog kraja.
– Iako se najviše bavi baletom i glumom, uostalom kao i sve curice, također voli i  sport. Cijelo jutro je bila uzbuđena i samo je o tome govorila, kazala nam je mama Sandra sretna što su ove godine djeca u vrtićima malo aktivnija i da sve više vremena provode u boravku u prirodi, odlasku u kazalište i sportom.