Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Perić uoči četvrtog ovosezonskog derbija s Cibonom

Autor: Roman Morović

05.04.2009. 22:00
Perić uoči četvrtog ovosezonskog derbija s Cibonom

Foto: Filip BRALA



Svi se moramo podrediti momčadi i napraviti ono što trener od nas traži – kaže Perić


 Hrvoje Perić još je  imao nešto reći o porazu od  Bilbaa u četvrtfinalu Eurokupa.
– Nastup na završnom turniru Eurokupa u Torinu je za  sve nas bilo lijepo iskustvo.  Žao nam je što nismo uspjeli  pobijediti Bilbao. Imam dojam da smo ih mogli dobiti, bili  smo ravnopravni, ali nam je u  završnici nedostajalo malo  sreće. Loše smo otvorili utakmicu i onda smo cijelo vrijeme  morali stizati tu njihovu prednost. U jednom trenutku smo  gubili čak i 15 razlike pa smo  onda ipak uspjeli izjednačiti,  ali tada nismo realizirali jedan-dva napada i oni su se  opet odvojili – kaže Hrvoje  Perić i priznaje kako je premijera na tako velikom europskom natjecanju morala  ostaviti malo traga na  igračima. U njegovom slučaju  to se odnosilo na slabu preciznost s linije slobodnih bacanja.
Nezgodan trenutak
– Prvih nekoliko napada tenzije su uvijek malo više i ja sam  promašio ta dva slobodna bacanja na početku, dok se puls  još nije ni smirio. Da sam zabio sigurno ne bi na kraju  pucao 2-7, ali teško je sada  govoriti što bi bilo da je bilo.  Od plakanja nećemo dobiti  ništa, moramo se okrenuti Ciboni i dati sve od sebe da  odigramo što bolje Prvenstvo  Hrvatske.
Ozljeda Roka Stipčevića na  utakmici s Bilbaom posljednji  je u nizu pehova za Zadar ove  sezone. Protiv Cibone će svi  igrači morati dati i više nego  što u tom trenutku mogu kako  bi pokušali barem malo nadomjestiti njegovo neigranje.
– Cibona nam dolazi u dosta  nezgodnom trenutku, ali ta je  utakmica za nas vrlo važna i mi  ćemo dati sve od sebe da je  dobijemo. Ozljeda Roka  Stipčevića nam je sigurno dosta poremetila planove. Rok je  do sada igrao 35 i više minuta  po utakmici i ne treba posebno  naglašavati koliko on znači  ovoj momčadi. Teško ćemo ga  moći nadomjestiti i teško je  reći da netko može zamijeniti  Roka, ali mi koji igramo moramo dati sve od sebe da to  napravimo. Moramo dati 120  posto od sebe i samo tako  možemo pobijediti. Pobjeda  protiv Cibone bi nam sigurno  dala veliki impuls samopouzdanja, naročito nakon poraza  od Zagreba i Bilbaa. Svatko od  nas mora pomoći momčadi na  najbolji mogući način. Svi se  moramo podrediti momčadi i  napraviti ono što trener od nas  traži. Igrao na poziciji jedan,  tri ili četiri ja ću sigurno dati  sve od sebe na terenu kako bih  pomogao momčadi.
Razočarani navijači
Teško je vjerovati da će u dvorani Krešimira  Ćosića biti deset tisuća ljudi  kao 3. siječnja u regionalnoj  ligi, ali svaka pomoć navijača  Zadru će biti od izuzetnog  značaja.
– Svjesni smo da ne možemo  očekivati punu dvoranu, jer je  mnogo ljudi razočarano ovom  sezonom. Nismo ispunili neka  očekivanja uoči sezone, ali nadam se da će nas navijači u što  većem broju doći podržati  protiv Cibone, jer nam je  njihova pomoć uvijek potrebna. Zahvalio bih se onima koji  su bili u Torinu i navijali zaista  cijelu utakmicu i to nam stvarno puno znači.
Cibona? Protivnik kojeg  Zadar poznaje u dušu, isto  kao i Cibona Zadar. Hoće li  Cibona poravnati omjer ove  sezone na 2-2 ili će Zadrani  upisati treću ovosezonsku  pobjedu nad vječnim rivalom?
– O Ciboni znamo više-manje sve. To je izuzetno jaka  momčad i teško je izdvojiti  nekog posebno opasnog pojedinca. Sve su to odlični  igrači. Ovo je četvrti put da  igramo s njima ove sezone,  gledali smo puno njihovih  utakmica tako da nema nikakvih tajni. Znamo sve jedni  o drugima i znamo da moramo  dati sve od sebe da bi dobili tu  utakmicu.