Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prihod doniran biciklističkom klubu “Donat”

Autor: Petra Mičić

05.04.2009. 22:00
Prihod doniran biciklističkom klubu “Donat”

Foto: Filip BRALA



Organizacija Inner Wheel klub Zadar već sedmu godinu zaredom provela je humanitarnu uskrsnu akciju koja se održala na Narodnom trgu. Ovoga puta donacije su bile namijenjene Biciklističkom klubu “Donat” Zadar.
Građani su mogli kupiti pisanice, čestitke te razne uskrsne ukrase, od kojih su neke izradile same članice.
– Zahvaljujemo članicama kluba jer su prepoznale rad i trud našeg kluba. Biciklistički klub “Donat” ostvaruje izvrsne rezultate. No, za rezultat su potrebna značajna materijalna sredstva koje mi teško nabavljamo i zato nam je svaka pomoć dobrodošla, kazao je Ante Zorović, presjednik Biciklističkog kluba “Donat”.
Članovi biciklističkog kluba su prošle godine postigli vrlo dobre rezultate u Hrvatskoj. Jedan je član osvojio prvenstvo Hrvatske, a cilj kluba je postići što bolje rezultate i u Europi.
Biciklisti su prošli tjedan sudjelovali na utrci u Trentu u Italiji, a sljedeći tjedan će također otputovati na dvije utrke u Italiju.
Zadarski Inner Wheel Klub broji devet članica, što je vrlo mali broj s obzirom na članstvo u cijeloj Hrvatskoj.
– Iako nas je malo, trudimo se koliko možemo i zadovoljne smo postignutim rezultatima te ćemo i dalje organizirati humanitarne akcije, kazala je predsjednica IWC Zadar Sanja Perković.
International Inner Wheel je svjetska ženska organizacija koja diljem svijeta okuplja prvenstveno supruge rotarijanaca (članova Rotary Internatinal klubova) radi međusobnog druženja, pomaganja onima kojima je pomoć potrebna te širenja međusobnog i međunarodnog prijateljstva i razumijevanja.
Predsjednica zadarskog IWC također je zahvalila cvjećarima iz škole Stanka Ožanića, koji su akciju pomogli svojim uskrsnim ukrasima.