Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sedam prvih mjesta u Zatonu

Autor: Z L

05.04.2009. 22:00
Sedam prvih mjesta u Zatonu


Veslačka sezona nastavljena je drugom regatom kupa Dalmacije koja je održana na regatnoj stazi u Zatonu kod Šibenika. Veslači zadarskog Jadrana, nakon vrlo dobrog nastupa na prvoj regati kupa u Splitu prije tri tjedna ponovno su postigli vrlo dobre rezultate. Osvojeno je sedam prvih, pet drugih i tri treća mjesta.
Kod juniora pobjede su ostvarile posade koje su i na prvoj regati u Splitu također uvjerljivo slavile u svojim disciplinama: četverac bez kormilara u sastavu: Ivan Lulić, Ante Zrilić, Josip Jurjević i Dino Bajlo, dvojac bez kormilara Marko Đurica i Karlo Bilić, samac Marin Mašina i osmerac u sastavu: Josip Jurjević, Ivan Lulić, Karlo Bilić, Dino Bajlo, Roko Pekić, Ante Zrilić, Ante Pešić, Marin Mašina i kormilar Kristijan Zelić koji je ponovno bio bolji od osmerca splitskog Gusara, ovaj put malo uvjerljivije negoli na regati u Splitu.
Mlađi juniori su kao i juniori bili vrlo dobri pobijedivši u disciplinama samca, gdje je pobijedio Mile Čakarun ispred klupskog kolege Mate Ledenka, zatim u dvojcu na pariće koji su veslali Ante Antišin i Marko Perić te u četvercu na pariće u kojem su nastupile dvije posade Jadrana, a pobijedila je ona u sastavu: Vito Žuvanić, Željko Batur, Ivan Bezinović i Josip Pavić, dok je druga bila posada: Antun Plenković, Ivan Pažanin, Adrian Udovičić i Marin Erslan. Drugo mjesto još su kod mlađih juniora osvojili druga posada dvojca na pariće Ivan Zubčić i Mihovil Maričić i dvojac bez kormilara Filip Florani i Antonio Adžić.
U dvojcu bez kormilara seniora nastupili su Branimir Vujević i Toni Bilan i osvojili drugo mjesto iza posade splitskog Gusara te i braća Branko i Marin Begović koji su bili treći u svom prvom nastupu ove sezone te se polako vraćaju u normalan trening nakon zimskog razdoblja u kojem su obojica veslača imala velikih problema s bolešću.
Kadetski četverac na pariće u sastavu: Mario Perić, Luka Baričević, Roko Salama i Bepo Šoša osvojio je drugo, a samac kadeta Luka Karamarko i dvojac na pariće kadeta Toma Čepinac i Ivan Smrkinić treće mjesto.
Dok su njihovi kolege nastupali u Šibeniku, senior zadarskog Jadrana, Josip Stojčević nastupio je na regati kontinentalnog kupa Miljenka Finderlea u Zagrebu u disciplini dvojca bez kormilara s veslačem Gusara Alenom Banovcem i osvojio prvo mjesto, čime je ova posada potvrdila dobru formu uoči nastupa na međunarodnoj regati Croatia open u Zagrebu 18. i 19. travnja, na kojoj će nastupiti i ostali seniori i juniori Jadrana koji konkuriraju za nastup u posadama hrvatske reprezentacije.