Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U znaku metala i punka

Autor: Tomislav Jerak

05.04.2009. 22:00
U znaku metala i punka

Foto: Filip BRALA



Došao je i red na posljednji koncert u sklopu Minivala, koji se održao u kino Pobjedi. Subotnji koncert je bio uglavnom u znaku metala i punka. Na koncertu su nastupili zadarski sastavi Time Treachery i Harald Blixen te splitski Stimulans. Ovo je bila jedna zanimljiva večer, gdje se moglo čuti zanimljivih glazbenih dijelova i stilova. Led su probili Time Treachery. Iako mladi, zrače potencijalom i sposobnošću. Sastav je nastao 2007. godine i od tada mijenja nekoliko članova. U ljeto 2007. godine snimaju i prvi demouradak pod nazivom „Under Eternal Nightsky”, nakon čega su uslijedile svirke po Zadru i ostalim gradovima. Stil koji sviraju se može opisati kao epic/melodic death metal i zaista je bilo zanimljivo slušati kako taj stil i izvode. Nakon njih red je došao na drugačiji stil glazbe.
Harald Blixen, sastav koji je aktivan od 2006. godine, iza sebe ima podosta nastupa, i sa svakim su sve bolji i bolji. Oni se pak drže dobrog starog punk rocka, koji u nekim dijelovima prelazi i u rockabilly te psychobilly. Svojim nastupom su potaknuli publiku na mrdanje, i pogo, kako to uz punk već i ide. Kraj je pripao splitskom bandu Stimulans. Ovaj sastav djeluje još od 2001. godine i od početka se baziraju na sviranje vlastitog materijala. Postava se ne mijenja od 2004. godine, a 2005. izdaju demosnimku „No Words”, koji ih je proslavio i uvrstio u vrh hrvatske metal scene. Trenutačno su pred izdavanjem prvog CD-a, a paralelno s tim pripremaju se i za rad na drugome albumu, nakon čega ćemo ih zasigurno opet vidjeti u našem gradu. Po nastupu se moglo primijetiti da su dečki jako dobro usvirani te da su kvalitetan band, koji se ne srami niti jednog velikog izvođača, a ni nastupa.
Oni su bili i službeno zadnji band koji je svirao u prvom krugu ovog Minivala. Sada će se proglasiti pobjednik iz svih regija te će jedan od 36 bandova dobiti priliku života, a to je nastup na ovogodišnjem INmusic festivalu, uz mnoga poznata glazbena imena.