Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ubo 18-godišnjaka nožem pa pobjegao

Autor: Suzana Bandić

05.04.2009. 22:00
Ubo 18-godišnjaka nožem pa pobjegao

Foto: Vedran SITNICA



– Prema jednoj priči Matošić je krenuo na svoju suprugu nakon što su se posvađali, jer mu je ona prigovorila zbog pića. Ćosić je u njegovoj ruci ugledao nož pa je stao preda nj u namjeri da zaštiti ženu i tako zaradio ozljedu. Prema drugoj priči, obojica su bili pod utjecajem alkohola, palo je puno ružnih riječi koje su 46-godišnjaka razbjesnile pa je posegnuo za nožem
Roko Ćosić (18) zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu trbuha u subotu navečer na motosusretu u Sukošanu. Neslužbeno doznajemo, ubo ga je 46-godišnji Sukošanac Siniša Matošić, koji se potom dao u bijeg.
Mladiću je odmah pružena pomoć u zadarskoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede, a rana sanirana sa svega dva šava.
Incident se dogodio oko 22.30 sati ispred šatora u kojemu je samo pola sata prije započeo program humanitarnog karaktera pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Sukošan, a cilj je prikupljanje novca za uređenje mjesnog dječjeg vrtića “Zlatna lučica”.
Prema riječima očevidaca koje smo u nedjelju ujutro zatekli na mjestu događaja, riječ je o trojici članova motokluba “Raspašoj” s Visa i jednom Šibenčaninu iz motokluba “Garbin”, koji su prenoćili na stolovima pod šatorom. Sve se odigralo iznimno brzo. Povod svađi bio je zapravo sukob između 46-godišnjaka i njegove supruge.
– Došli smo s Visa nakon što se sve ovo dogodilo i vidjeli smo kako se grupa koja je trebala sinoć svirati pakira i odlazi kombijem – rekao je jedan od sudionika motosusreta negodujući jer su napravili toliki put nizašto. Drugi je dodao kako su, nakon što je sve obustavljeno, čuli od ostalih sudionika da je napadač umirovljeni branitelj iz Sukošana koji nije imao namjeru napasti ozlijeđenog mladića niti su se njih dvojica od ranije poznavali.
– Rekli su nam da je on zapravo krenuo na svoju suprugu nakon što su se posvađali, jer mu je ona prigovarala radi pića. Taj mladić je u njegovoj ruci ugledao nož pa je stao ispred njega u namjeri da zaštiti ženu i tako zaradio povredu. Prema drugoj priči, obojica su bili pod utjecajem alkohola. Palo je puno ružnih riječi koje su 46-godišnjaka razbjesnile pa je posegnuo za nožem. Nismo vidjeli sam događaj pa sa sigurnošću ni ne možemo reći što se zapravo dogodilo. Ali činjenica je da je radi tog događaja sinoć prekinuto sve – požalio nam se drugi Višanin.
Niti jednu varijantu priče nastalu ispod šatora motosusreta u Sukošanu policija nije potvrdila, ali niti opovrgnula.
Službena verzija, naime, glasi da je 18-godišnji mladić iz Zadra dobio lakše ubodne rane nakon fizičkog sukoba sa 46-godišnjakom te da se za počiniteljem intenzivno traga zbog počinjenja kaznenog djela okarakteriziranog kao teške tjelesne povrede u pokušaju.
Kako smo doznali iz zadarske Opće bolnice, mladić je u nedjelju pušten na kućnu njegu, a do zaključenja novina policija još uvijek nije uspjela pronaći počinitelja i izvesti ga pred lice pravde.