Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zebić: Vratio nam se tračak sreće

Autor: Matej Lordanić

05.04.2009. 22:00
Zebić: Vratio nam se tračak sreće

Foto: Vedran SITNICA



Zadovoljni smo rezultatom i ovu smo prepreku apsolvirali na najbolji mogući način – rekao je Zebić
Nogometaši Zadra su ostvarili zacrtani cilj pobjedom protiv Rijeke od 3:1. Ovom su pobjedom, uz pomoć Šibenčana i njihove pobjede nad Croatijom iz Sesveta Zadrani konačno pobjegli s posljednjeg mjesta. Na konferenciji za novinare se pojavio trener Zadra Dalibor Zebić i pomoćnik Roberta Rubčića Marijo Tot. Prvi je riječ dobio predstavnik gostiju.
– Prvo moram reći da ja mijenjam trenera Rubčića koji je bolestan i jako se loše osjeća i zbog toga nije mogao doći. Što se tiče utakmice, ona je bila bitna za nas i računali smo da u Zadru možemo ostvariti pozitivan rezultat. Nismo uspjeli u tome. Tri rana pogotka su uništila naše ambicije. U drugom poluvremenu, kada smo pokušali stići rezultat, imali smo samo jalovu prednost u posjedu lopte. Iz toga nisu nastale zrelije prigode. Zbog toga je Zadar sasvim zasluženo pobijedio – rekao je Tot, pa odgovorio zašto je na poluvremenu zamijenio vratara Radmana.
– Naš vratar Radman se na posljednjem treningu prije polaska u Zadar ozlijedio. Nakon jednog bezazlenog starta je ozlijedio bedreni mišić i nije mogao nastaviti. Ta je izmjena poremetila naš plan u drugom poluvremenu – pojasnio je Tot.
Tada je riječ dobio trener Zadra Dalibor Zebić, vidno zadovoljan pobjedom.
– I za nas je ovo bila jako bitna utakmica, možda čak i bitnija nego Rijeci. Vidjela se velika nervoza koja je bila prisutna kod nas. Rijeka je bolje ušla u utakmicu i prvih 10-ak minuta nismo dobro stajali na terenu. Imali su premoć u sredini i lagano su dolazili na 30 metara od našega gola. Ljubičićev gol je sve to poništio i popravio naš loš ulazak u utakmicu. Brzo smo postigli ta druga dva zgoditka uz veliku borbenost i euforiju. Ovo je veliki rezultat za nas, iako igra nije bila ništa posebno. Bili smo nagrađeni i mogu reći da nam se vratio tračak sreće koji dugo nismo imali. Puno nam se stvari poklopilo. U drugom poluvremenu nakon ozljede Suraća i Terkeša nismo htjeli ništa riskirati, jer i sami znamo koliko je Rijeka opasna prema naprijed i koliko su puta preokrenuli negativan rezultat. S dva stopera smo zatvorili utakmicu i željeli sačuvati vodstvo. Iako je bilo još prilika, mi smo zadovoljni rezultatom. Ovu smo prepreku apsolvirali na najbolji mogući način – rekao je Zebić, pa nastavio o Šibeniku.
– Sada se okrećemo Šibeniku. Svaka nam je utakmica bitna. Pobjegli smo sa zadnjega mjesta, ali teško će biti do kraja Prvenstva živjeti na domaćim pobjedama. Šibenik je u izvanrednoj formi. U posljednjem su kolu pobijedili Croatiju u Sesvetama. Čeka nas jako teška utakmica u Šibeniku, ali nadam se da će moji igrači znati odgovoriti borbenom protivniku. Utakmica je na televiziji što je prilika da se pokažemo cijeloj Hrvatskoj. Imamo dobru atmosferu i nadam se da ćemo je prenijeti u Šibenik te da će je svi moći vidjeti na malim ekranima. Moguće je da za Šibenik prebacimo Milina na zadnjeg veznog, jer je Ljubičić dobio treći žuti karton protiv Rijeke. Ovih šest dana na treningu ćemo vidjeti što nam najbolje odgovara. Imamo i dosta ozlijeđenih, ali do subote ćemo naći formulu za Šibenik – kazao je Zebić.