Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zgradi gimnazije nova fasada?

Autor: Katarina Belić

05.04.2009. 22:00
Zgradi gimnazije nova fasada?

Foto: Adam VIDAS



Tek kad se skupe svi potrebni novci i kad se zatvori financijska konstrukcija moći će se krenuti u javnu nabavu, a nadamo se da bi svi radovi trebali biti gotovi tijekom ljeta, rekao je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora


Izjavom zadarskog gradonačelnika Živka Kolege da će grad novčano s 350.000 kuna sudjelovati i pomoći u uređenju fasade gimnazijske zgrade u Parku Vladimira Nazora, ponovno se pokrenulo pitanje hoće li ta zgrada konačno, nakon 26 godina, dobiti uređenu fasadu.
– Nadamo se da ćemo sredstva dobiti prije ljeta ove godine tako da bi već preko ljeta počeli radovi na dugo očekivanom uređivanju fasade, istaknuo je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora. On je rekao da bi Zadarska županija, kao osnivač srednjih škola, također trebala pomoći uređenje fasade, a što je prošle godine i bilo u planu. Na raspisani natječaj javilo se šest ponuđača, ali jedna se tvrtka žalila na izbor izvođača pa je naručitelj odlučio donijeti odluku o poništenju postupka javne nabave. Tada su županijski novci umjesto za uređenje fasade prenamijenjeni za sanaciju krovišta te zamjenu vanjske stolarije na zgradi Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
– Tek kad se skupe svi potrebni novci i kad se zatvori financijska konstrukcija moći će se krenuti u javnu nabavu, a nadamo se da bi svi radovi trebali biti gotovi tijekom ljeta, rekao je Šimičević. On je dodao kako je fasada ove stoljetne zgrade posljednji put uređena davne 1982. godine. Ova austro-ugarska građevina, koja je nekoć krasila Park Vladimira Nazora, danas je prepuna rupa koje su ostale nakon Domovinskog rata te je pošarana brojnim grafitima. Ipak, izgleda da bi ove godine moglo doći do promjene te da će četiri srednje škole koje dijele zgradu u parku Vladimira Nazora ove godine doći do potrebnih sredstava kako bi njihovih oko 1.800 učenika na jesen moglo ući u zgradu čija će fasada zasjati novim sjajem.