Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ostati na pobjedničkim stazama

Autor: Andrija Dešpoja

05.04.2010. 22:00
Ostati na pobjedničkim stazama

Foto: Filip BRALA



Šibenčani imaju imperativ pobjede, jer su u vrlo opasnoj zoni. No naš cilj je jasan, nema popusta ni prema kome i želimo završiti sezonu sa što više bodova na kontu, kazao je Ivan Juran, pomoćni trener
Već nakon tri dana od pobjede nad Dubravom Puntamičani imaju novi domaći ispit. Protivnik su Šibenčani koji pokušavaju pronaći put do luke spasa, a tijesna pobjeda u utakmici sa Splitom pokazatelj su da će to isto htjeti učiniti i u Jazinama. No trenutačna forma zelenih ne ulijeva im samopouzdanje, jer u posljednje vrijeme uglavnom svaki protivnik polomi zube na Plantakovim igračima. Zadovoljstvo je osjećaj koji prožima stručni stožer Borik-Puntamike, jer sezona je u svom zenitu, a ostvaren je sveti cilj osiguranje prvoligaškog statusa, no ovakve pobjede kao što je bila ova nad Dubravom ostvarene igrom ugodne oku donosi mnogo razloga biti i zadovoljnijim. Pomoćnik trenera Plantaka, Ivan Juran konstatirao je da je vrlo pozitivan pristup s puno želje i kontrola rezultata tijekom čitavog susreta najveći dobitak slavlja nad Dubravom te pokazatelj kako treba i protiv Šibenčana.
– Dubravaši su puno opasnija momčad od Dubrovnika s kojim smo igrali kolo prije i malo smo se pribojavali njihove prezentacije. Na kraju smo odradili utakmicu na odličnom nivou, jer smo uspjeli kontrolirati rezultat cijelo vrijeme iako su gosti uspijevali osigurati tricama povratak u izvjesnost. Čak 13 trica smo primili ponajviše zbog pogrešaka u našoj obrani, no srećom imali smo nekolicinu raspoloženih igrača poput Petanija i Ivanova te smo uspjeli nadmašiti Dubravu u skoku što nam je u konačnici donijelo vrlo vrijednu pobjedu – rekao je Juran nakon utakmice i naznačio kako do kraja lige tj. u sljedeća četiri kola žele prikupiti što više pobjeda, ali i tražiti afirmaciju nekih mlađih igrača.
Sljedeći ispit na rasporedu je već večeras kad u Jazinama gostuje Šibenik.
– I protiv Šibenika se može očekivati slična stvar kao i protiv Dubrave. Razlika je jedino što Šibenčani imaju imperativ pobjede, jer su u vrlo opasnoj zoni. No, naš cilj je jasan, nema popusta prema nikome i želimo završiti sezonu sa što više bodova na kontu.
Kako se u sve to uklapa i davanje prilike onim igračima koji su više sjedili na klupi tijekom sezone?
– Imamo još četiri utakmice u kojima želimo pobijediti i završiti sezonu u pravom stilu. Naravno, trener Plantak je zamislio davati određenu priliku i ovima koji su manje sudjelovali u igri tijekom sezone. No to ne znači da će to biti na štetu rezultata. Ideja je da se kroz svaku utakmicu pruži prilika jednom ili dvoje takvih igrača, ali u većoj minutaži kao što je to bio protiv Dubrave slučaj sa Olivarijem. Uz sustavno davanje prilike mlađim igračima želimo pripremiti što više oslonaca u rosteru za sljedeću sezonu – kazao je za kraj Juran.