Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ozljede utezi Barce i “topnika” na Camp Nou

Autor: Igor Duvnjak

05.04.2010. 22:00
Ozljede utezi Barce i “topnika” na Camp Nou


Barca veliki sudar dočekuje bez Puyola, Piquea, Iniesta je ranije, a Ibrahimović svježe ozlijeđen. “Topnici” bez Fabregasa, Aršavina i Gallasa
Od Londona sve do Barcelone rastu tenzije uoči večerašnjeg odlučujućeg sraza između istoimenog domaćeg i europskog prvaka te Arsenala, duela kojeg su ljubimci loptačkih minijatura odmah nakon ždrijebanja proglasili ljepoticom četvrtfinala. Poslije spektakularnih londonskih 2:2 minijatura je bilo i previše, teško ih je zapamtiti. Suparnici su pritom u sve ulili obilnu dozu dramatike, preokreta po kojem će se pamtiti utakmica. Druga strana medalje je međutim tamna, toliko je obostrano ozlijeđenih kao da se igralo na ledu, a ne na zelenom travnjaku Emiratesa.
Barca je ostvarila zapanjujuću dominaciju dobrim dijelom prvog poluvremena, pucala po golu Almunije kao da je riječ o malom nogometu, ali je na kraju izgubila značajno vodstvo od dva gola. Da bude još i gore izgubila je središnje braniče, isključenog iskusnika Puyola te suradnika mu Piquea. “Mala suerte” za njihova trenera Pepa Guardiolu, kojem je još od ranije ozlijeđen Iniesta, a u pobjedi s Atleticom Bilbaom još je na zagrijavanju stradao Ibrahimović, dvostruki strijelac u Londonu. Loših vijesti je čitav niz uoči ovog susreta te domaće utakmice godine, derbija s madridskim Realom.
– Utakmica na Bernabeu s Realom je najmanje bitna od onih koje preostaju u prvenstvu. Živi se i prije i poslije El Classica, u igri je 21 bod i svijet se ne završava tamo – kaže Guardiola kojem je Messi i dalje udarna igla s blistavim učinkom od 35 golova u 40 nastupa.
– Jedanaest udaraca u 15 minuta s Arsenalom su stvari koje se događaju jednom u životu.
Arsenal na svoju stranu vage odsutnih također stavlja vrlo teške utege, počev od Španjolca Fabregasa, koji će ući u povijest nakon što je sa slomljenom nogom realizirao jedanaesterac za 2:2 u prvom susretu. “Gunnersi” će loviti svoje treće polufinale Champions League, bez ruskog majstora Aršavina te braniča Gallasa.
– Bili smo podređeni u prvom poluvremenu prve utakmice, ali pročitao sam da je to bilo najboljih 45 minuta koje su oni ikada odigrali – hrabri se Arsene Wenger, dugodišnji strateg Arsenala.
– Mi smo stvorili naše šanse, znači, ne moramo se samo braniti, već trebamo imati efikasan posjed lopte. Oko toga imam poneku ideju.
U pobjedi s Wolwerhamptonom strijelac je bio Bendtner koji je sudjelovao u akciji za izjednačujući penal u prvom susretu četvrtfinala.
– Bit će jako teško, Barcelona ima jako veliki posjed lopte – kaže Bendner.
– Morat ćemo odigrati više presinga. Vjerujemo u prolaz, želimo osvojiti Champions League, a za to moramo svladati sve najbolje.
Nešto više od dva sata prije ogleda na Camp Nou na umjetnu travu moskovskog stadiona Lužniki istrčati će milanski Inter, čuvajući minimalnu prednost pred naletima domaćim CSKA-om. Domaći nisu kompletni, nema kažnjenog Aldorina te kosovskog Srbina Krasića, golgetera momčadi. Milaneze je pak više od moskovske hladnoće zaledila vijest s treninga. Muntari se naime previše uživio, toliko da je ozlijedio gležanj desne noge blistavog veznjaka Sneijdera. Vrlo je upitno hoće li Jose Mourinho moći računati na svog nizozemskog aduta.


Raspored


Danas
Barcelona – Arsenal (20.45) 2:2
CSKA – Inter (18.30) 0:1
Srijeda
Man. U. – Bayern (20.45) 1:2
Bordeaux – Lyon 1:3




Rooneyev povratak protiv Bayerna?


Wayne Rooney mogao bi na iznenađenje svih zaigrati u uzvratu Lige prvaka između svog Manchester Uniteda i minhenskog Bayerna u srijedu, pišu engleski mediji. Engleski napadač je ozlijedio ligament gležnja u prvoj utakmici Lige prvaka u Münchenu koju je Bayern dobio 2:1. Međutim, prema izvorima bliskim klubu Rooney se oporavio puno brže nego se očekivalo i ima izglede da zaigra iako je trener Alex Ferguson kazao da će izbivati s terena “dva do tri tjedna”. United očekuje da će se Rooney vratiti za derbi protiv Manchester Cityja 17. travnja, ali bi ga Ferguson mogao dobiti ranije, dodaju engleski mediji.
“Rooney se nada šokantnom povratku protiv Bayerna”, piše Daily Telegraph, dok Daily Mail dodaje “United testira Waynea za uzvrat protiv Bayerna”.