Studentima uskrsnica od 2.500 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
pakostane_studenti
Velimir BRKIĆ
Pakoški studenti zadovoljni potezom općinskog vodstva

Čak 86 studenata s područja Općine Pakoštane (Pakoštane, Vrana, Drage, Vrgada) na Uskrs se dodatno obradovalo odlukom općinskog čelništva i Vijeća o dodjeli uskrsnice u pojedinačnom iznosu od 2.500 kuna.

Iako je vrijeme krize i štednje Općina je našla načina za dodjelu jednokratnih financijskih pomoći za studente te za tu namjenu u općinskom proračunu osigurala 215.000 kuna. Protekle godine jednokratnu pomoć dobilo je 56 studenata.

- Ulaganje u vas studente, ali i učenike, sigurno je i ulog u budućnost što je i glavni motiv za dodjele studentskih stipendija, rekao je načelnik Milivoj Kurtov, dodajući da je prvenstveni cilj poticati, motivirati i pridonijeti rastu obrazovanosti.

Općina Pakoštane i ovim je primjerom dokazala da je izrazito orijentirana prema mladima te je pokazala put ostalim gospodarskim i privrednim subjektima.

- Skrb o djeci od vrtićke dobi, mladeži, starim i nemoćnima, braniteljima, invalidima i socijalno najugroženijima jedan je od općinskih prioriteta. To očito govori da ovo općinsko čelništvo zajedno s Općinskim vijećem prepoznaje potrebe svih žitelja u općinskim naseljima, naglašava Kurtov, dodavši da je u planu izgradnja vrtića u Dragama i Vrani, zatim nove škole u Dragama, dok će se škola u Vrani nadograditi tako da se nastava može održavati u jednoj smjeni.

Skromna svečanost potpisivanja stipendijskih ugovora održana je u Općinskoj vijećnici. Studentima to nimalo nije smetalo. Najvažnija im je ipak svijest da se Općina o njima skrbi. I dakako - 2.500 kuna u novčaniku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika papilon
Mislim da je ovdje svaki komentar suvišan i da se može samo poželjeti ovakvo rukovodstvo jedne Općine. Mogla bi načelnica Općine Vrsi iz ovakvog primjera dodjele potpora studentima nešto i naučiti pa se ne bi događalo da u Općini Vrsi ona bira kome će dodijeliti stipendije i to po nekom svom ključu podobnosti. Možda bi onda i vrški studenti povjerovali da Općina vodi računa o svim svojim studentima, da ih motivira i potiče na još veće zalaganje pa se ne bi moglo dogoditi da stipendije dobiju studenti s prosjekom od 3,5, a oni s prosjekom većim od 4,0 ne. Bravo za Općinu Pakoštane. Sramota i jad za Općinu Vrsi.