Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Surać: Igrali smo i pobijedili za našeg Hrvoja

Autor: Drago Bajković

05.04.2010. 22:00
Surać: Igrali smo i pobijedili za našeg Hrvoja

Foto: Vedran SITNICA



I sami znate koliko nam je značila ova pobjeda protiv Osijeka iz jednostavnog razloga, jer smo je posvetili našem Hrvoju koji je od početka do kraja utakmice bio u našim mislima, kazao je Antonio Ježina
Nogometašima Zadra u subotu predvečer na Stanovima nije bilo važno samo pobijediti Osijek. Momčad iz Gradskog vrta željeli su i morali pobijediti za svog nesretno preminulog suigrača Hrvoja Ćustića. Toliko su to jako željeli da mislimo kako se drugačiji ishod nije mogao ni očekivati.
– Igrali smo za našeg Hrvoja Ćustića i pobjedu smo željeli više od ičega. Hvala Bogu, u tome smo i uspjeli i posvećujemo je njemu. Motiva nam naravno nije nedostajalo, što su svi koji su bili na ovoj utakmici mogli vidjeti. Za našega Hrvoja nam ništa nije teško – kazivao je odmah nakon utakmice Zadrov kapetan Jakov Surać.
– Utakmicu smo otvorili odlično, igrali smo dobro pola sata i u tom razdoblju došli u vodstvo. Nakon toga smo neshvatljivo Osječanima prepustili inicijativu. To nam se ne bi smjelo događati da se nakon postignutog gola povučemo. I u tom razdoblju smo stvarali prigode, ali ih nismo uspjeli realizirati – konstatirao je kapetan.
U nastavku je Zadra krenuo po potvrdu tri boda.
– U drugom poluvremenu smo ponovno zaigrali dobro i do nam je donijelo povećanje vodstva. Iz jedne gluposti desetak minuta prije kraja utakmice dozvolili smo Osječanima da smanje zaostatak i nepotrebno se doveli u situaciju strepljenja do kraja utakmice. Na našu sreću ipak smo to vodstvo i sačuvali te zasluženo osvojili ova tri boda.
Ovo je treća pobjeda Zadra u nizu, a od početka proljeća ne zna se za poraz.
– Nadam se da će se ovaj lijepi niz nastaviti. Iskreno ne znam kada smo spojili tri pobjede zaredom. Osjećaj je odličan i sada jednostavno nema nikakvog razloga da u tom ritmu ne nastavimo. U sljedećem kolu igramo kod Istre 1961 i vjerujem u povoljan rezultat – kazao je zadovoljni Surać.
I vratar Zadra Antonio Ježina bio je sličnog raspoloženja.
– I sami znate koliko nam je značila ova pobjeda protiv Osijeka iz jednostavnog razloga, jer smo je posvetili našem Hrvoju koji je od početka do kraja utakmice bio u našim mislima. Od početka utakmice smo Osječanima dali do znanja da na Stanovima nemaju što tražiti. Igrali smo ofenzivno i to nam je donijelo vodstvo u prvom poluvremenu, a u nastavku smo ga i povisili. Kontrolirali smo tijek igre svih 90 minuta i sasvim zasluženo došli do ove pobjede – kazao je Ježina.