Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Večer zadarskih studenata

Autor: Petra Mičić

05.04.2010. 22:00
Večer zadarskih studenata

Foto: Sebastian GOVORČIN



Na Uskrs u klubu Satir održana je Večer zadarskih studenata. Tom prilikom nastupio je poznati zadarski pjevač Zoran Jelenković. Koncertu su nazočili organizatori, zadarski studenti koji studiraju u Zagrebu, ali i ostali studenti koji studiraju na Sveučilištu u Zadru ili Rijeci, Opatiji i Splitu. Publiku je posebno oduševila nova pjesma Zorana Jelenkovića “Bodulica”.
Na press konferenciji koja je održana protekle subote zadarski studenti su najavili i nove humanitarne akcije. Za dva tjedna održat će se poznata manifestacija Noć Zadrana u Zagrebu, kada će u klubu Roko akademija nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade. Sav prihod od koncerta i tombole namijenjen je liječenju Darije Šimunov.
– Darija Šimunov je naša zadarska studentica i mlada osoba koja nažalost boluje od opake bolesti, multiple skleroze, a nakon jednog nezgodnog pada i ozljede kralježnice ostala je nepokretna. Svaka je pomoć dobrodošla, a ovom našom akcijom želimo potaknuti zadarske gospodarstvenike i sve ostale da se uključe i svojom prilozima pomognu i izađu ususret našoj mladoj sugrađanki. Nadamo se da će ljudi pomoći koliko mogu”, kazao je glasnogovornik Kluba Ante Župan. Studenti se nadaju kako će sakupiti oko petnaest tisuća kuna, a ovom akcijom nastoje potaknuti i ostale da pomognu koliko mogu. Cijena ulaznice bit će 40 kuna, a koncert će se održati u petak, 16. travnja 2010. godine.
Članovi Kluba su se zahvalili svima koji su pomogli kako bi se održao koncert za djecu s posebnim potrebama u Domu u Sv. Filipu i Jakovu, a posebna zahvala išla je publici koja je kupovinom ulaznica za koncert omogućila da se prikupi pet tisuća kuna koje su uplaćene na račun doma u Sv. Filipu i Jakovu.
Zadarski studenti su organizirali i malonogomentnu utakmicu između zadarskih studenata i predstavnika Grada Zadra koja se igrala u subotu 3. travnja.