Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kako naučiti živjeti i radovati se životu

05.04.2011. 22:00
Kako naučiti živjeti i radovati se životu


U povodu proslave 30. obljetnice postojanja međunarodne organizacije “Art of Living” – neprofitne obrazovne humanitarne organizacije koja pod imenom “Umijeće življenja” djeluje i u Hrvatskoj, u Zadru će 6. i 7. travnja boraviti međunarodni učitelj spomenute organizacije Santosh Rao. U Zadar dolazi u organizaciji Centra za zdrav život “Ayus”, u sklopu svoje hrvatske “Wake up, Shake up” turneje u okviru koje će održati specijalne programe “Umijeće disanja” te večernje događaje pod nazivom “Večer slavlja i blagoslova”. Santosh Rao međunarodni je ugled stekao kreirajući i vodeći brojne napredne “Art of Living” programe i treninge za osnaženje pojedinca i postizanje izvrsnosti. Posjeduje izuzetno bogato i uspješno iskustvo rada sa svim društvenim skupinama.
“Art of Living” je neprofitna obrazovna i humanitarna organizacija osnovana 1981. u SAD-u s podružnicama u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji. Trenutačno, kao jedna od najvećih svjetskih nevladinih udruga djeluje u više od 150 zemalja s nekoliko milijuna članova. Priznata je kao nevladina organizacija (NGO) s posebnim savjetodavnim statusom pri Ekonomskom i socijalnom vijeću (ECOSOC) Ujedinjenih naroda te surađuje sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO).


 UMIJEĆE ŽIVLJENJA


Radionica “Umijeće disanja” polaznicima pruža dobrobiti dubokog mira i relaksacije, detoksikacije te snažnog energiziranja zahvaljujući sofisticiranim tehnikama disanja i znanju o umijeću disanja koje ujedno povećava i kapacitet pluća.
– Utvrđeno je da je svako emotivno i mentalno stanje neposredno izaziva odgovarajući ritam daha. Vrijedi i obrnut princip. Kad svladamo program umijeće disanja to nam omogućuje da samostalno i prema potrebi koristimo to znanje i tehnike disanja i joge kako bismo pozitivno i pročišćavajuće djelovali na naše misli i emocije. Time stječemo primjetan stupanj samokontrole, slobode od stresa i nasilja te snagu da se nosimo s izazovima svakodnevice. Time se jača i imunitet s obzirom na to da se najveći dio bolesti može povezati s negativnim stanjem uma.
Radionica se sastoji od dragocjenih iskustvenih znanja o zakonima po kojima djeluju sve razine našeg postojanja (tijelo, dah, misli i emocije, intelekt, memorija, ego i jastvo), grupnih interaktivnih procesa, joga vježbi, tehnika disanja i Sudarshan Kriya procesa koji je najdragocjeniji i najsnažniji antistres proces radionice, naglašava Santosh Rao.




 VEČER SLAVLJA I BLAGOSLOVA


Živimo u vrijeme kad autentična potreba za slavljem sve više biva zatomljena stresom, a negativni dojmovi često nas čine nesvjesnim mnogih darova koje primamo. Večer slavlja i blagoslova prilika je da iskoračimo iz tih obrazaca i provedemo istinski kvalitetno vrijeme kupajući se u pozitivnoj energiji i osjećaju rasterećenja od nasilja i stresa. Ovo iskustvo osobito je dragocjeno onima koji nisu prošli osnovni tečaj “Umijeće disanja”, a traže način jednostavnog povratka svojoj vlastitoj prirodi. Na večeri slavlja i blagoslova bit će predstavljen i kratki video u povodu 30 godina djelovanja “Art of Living” te će nam naš dragi gost, međunarodni učitelj Santosh Rao uveličati večer svojim bogatim iskustvima i dubokim znanjem koje je stekao u svome radu i učenju, poručuju iz Ayusa te dodaju kako će za sve zainteresirane biti prezentirana i tehnika iscjeljivanja, a za dobro raspoloženje pobrinut će se i glazbena skupina izvođača te mnogo divnih malih pojedinosti.