Talijani upoznaju zadarska ulja

Slika korisnika admin
Autor: 
Sebastian GOVORČIN
Darko Dujela

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar po treći put nastupa na Sajmu SOL koji se održava u Veroni od 7. DO 14. travnja 2011. zajedno sa sajmovima Vinitaly, Agrifood Club i Enolitech. Ovo je 17. izdanje sajma koje je posvećeno maslinovom ulju, dok su ostali sajmovi posvećeni vinu, kvalitetnoj hrani i tehnologijama te čine jednu cjelinu u promociji hrane i svega što je vezano oko nje. ŽK Zadar predstavit će se na štandu sa izlagačima iz Zadarske i Istarske županije. Izlagači su Uljara Dujela iz Zadra, Uljara Nadin, OPG Mladen Dušević Ljubač, OPG Farm Pino Katun (Poreč), Agrolaguna d.d. Poreč i Ipša d.o.o. Livade (Oprtalj).

Posjetiteljima će se pružiti prilika da kušaju autohtona hrvatska ulja naših izlagača i na taj način bolje upoznaju hrvatska maslinova ulja. U sklopu sajma održano je i natjecanje Sol d'oro na kojem su sudjelovali i hrvatski proizvođači, od kojih su neki nagrađeni diplomom; to su Agrolaguna d.d. i OPG Marija Buršić iz Brtonigle. Posebni dio sajma čine B2B susreti koji omogućavaju kontakt s kupcima i proizvođačima iz cijelog svijeta. Za turistički dio promocije zadužena je TZ Zadarske županije koja predstavlja turističku i gastroponudu naše županije posjetiteljima sajma.

Prošlogodišnji sajam posjetilo je 47.000 ljudi sa više od 153.000 posjeta iz 114 zemalja. Time je srušen prošlogodišnji rekord, kao i rekord ostalih manifestacija koje se održavaju u isto vrijeme, priopćili su iz HGK Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno