Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

“Neočekivana isporuka” čeka svjetsku premijeru

05.04.2012. 22:00
“Neočekivana isporuka” čeka svjetsku  premijeru


Produkcija Studio Fox i glumačka postava koju sačinjavaju Barbara Bugarija, Toni Jeričević, Ante Dujić, Sara Delija, Ivana Bugarija, Ivo Dijan i Daniel Uhoda snimili su  kratkometražni akcijski triler na zadarskim lokacijama pod nazivom “Unexpected Delivery”. Riječ je o modernoj ljubavnoj priči s “neočekivanim” završetkom.
Skraćena 15-minutna verzija filma je snimljena za natjecanje na međunarodnom filmskom festivalu pod  pokroviteljstvom američkog  redatelja Ridleya Scotta koji  je među ostalim režirao  spektakl “Gladijator”.
 Iako je prvotno film trebao  biti sniman na hrvatskom jeziku, za potrebe ispunjavanja uvjeta festivala ipak je snimljen na engleskom jeziku, s tipičnim američkim imenima likova.
 U planu su  još dva filma, jedan obiteljske, a drugi povijesne tematike, za koje je već duže vrijeme pripremljen scenarij. U tim projektima će biti uključena i poznatija lica hrvatskog glumišta, najavljuju iz produkcije.
Kako doznajemo od Tonija Jeričevića, koji je bio dio glumačke postave, svi oni međusobno su se većinom poznavali otprije budući da ih veže ljubav prema glumi i drugim umjetnostima, no tek sada za vrijeme trajanja snimanja uspjeli su se i pobliže upoznati. Okupio ih je redatelj Leonardo Lisica, a odluka o snimanju i prijavi za Your film festival pristigla je nakon procjene da je “sada pravo vrijeme”. Sve ostalo bilo je stvar dogovora.
Snimanje filma trajalo je tri dana i sve je napravljeno volonterski. Snimalo se po zadarskim restoranima, odjeću su uspjeli dobiti od sponzora, a i glumci su rado ovom projektu podarili svoje slobodno vrijeme bez ikakve naknade:
– Izuzetno smo entuzijastički pristupili svemu ovom. Nitko nije ništa tražio, željeli smo samo pokrenuti stvari, kazao je Toni Jeričević.
Ono što ih sad očekuje jest – čekanje. Natječaj je završen i kroz tri tjedna bi trebale stići povratne informacije s festivala. Što će biti, nitko ne zna, kazuju, jer radi se o filmskom festivalu za cijeli svijet s kojeg izuzetno mali postotak filmova odlazi na prikazivanje. No ukoliko budu izabrani, očekuje ih promocija na svjetski renomiranom festivalu – venecijanskoj Mostri Internazionale d’Arte Cinematografica.