Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sinovčić potvrdio kandidaturu, Kalmeta nedostupan

05.04.2012. 22:00
Sinovčić potvrdio kandidaturu, Kalmeta nedostupan


Da, kandidirat ću se za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, kratko nam je danas potvrdio Sinovčić. Božidar Kalmeta nije se htio javiti ni na jedan mobitel


Božidar Kalmeta, aktualni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, dobio je protukandidata na unutarstranačkim izborima koji će se održati 28. travnja. Višetjednim kuolarskim nagađanja na zadarskoj Kalelargi došao je kraj, svoju kandidaturu za čelnog čovjeka županijskog HDZ-a danas je objavio i Reno Sinovčić.
– Da, kandidirat ću se za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, kratko nam je jučer poslijepodne potvrdio Sinovčić.
Kakav god trenutačno bio odnos snaga, utrka za županijskog predsjednika najbrojnije  županijske stranke koja je neprestano u kontinuitetu sama ili u koaliciji na vlasti u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji više od 20 godina, postaje sve zanimljivija.
Reno Sinovčić, vlasnik medijske kuće Vox te vanjski suradnik NK Zadar, bit će protukandidat stranačkom kolegi Kalmeti koji nikad dosad na županijskoj, stranačkoj razini nije imao produkandidata već je aklamacijama višekratno izabiran na mjesto prvog zadarskog HDZ-ovca.
HDZ će o svom novom predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije u idućem četverogodišnjem mandatu odlučivati za 20-ak dan, na izbornoj skupštini u Falkensteinerovom hotelu Donat. Službene kandidature po važećem Statutu treba potvrditi sa 30 potpisa izaslanika odabranih na izbornim skupštinama 28 općinskih i šest gradskih odbora HDZ-a. Treba napomenuti kako će jedan dio izaslanika shodno važećem Statutu, poput članova Županijskog odbora i Izvršnog odbora Mladeži HDZ-a, na izbornoj skupštini punopravno nazočiti. Za pobjedu 28. travnja, trebat će natpolovična većina glasova nazočnih izaslanika.
Prije četiri godine na redovnoj izbornoj skupštini županijskog HDZ-a nazočilo je 256 izaslanika od 300-tinjak pozvanih izaslanika. Izborna skupština u hotelu Donat na Puntamici trajala je gotovo deset sati, od kojih je preko šest sati trajalo prebrojavanje glasova, no mnogo kraće nego prije osam godine kad je konačni izbor iz subote dočekao nedjelju.
Danas, unatoč višekratnih telefonskih poziva,  aktualni predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta nije se javljao na naše pozive.