Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bralić i Intrade raspjevali Manhattan

Autor: Z L

05.04.2013. 22:00
Bralić i Intrade raspjevali Manhattan


Intrade i Bralić apsolutni su rekorderi po posjećenosti, jer je ovaj koncert privukao najbrojniju publiku od svih hrvatskih glazbenika koji su ikada nastupili u New Yorku


“Ovo je doživljaj, terapija, lijek za dušu”… samo su neki od komentara koji su se čuli nakon koncerta u prepunoj Grand Ballroom Manhattan Centra na njujorškom Times Squareu. Izbrojano je nešto više od 1500 ljudi, ali orilo se kao da ih je dvostruko više. Intrade i Bralić apsolutni su rekorderi po posjećenosti, jer je ovaj koncert privukao najbrojniju publiku od svih hrvatskih glazbenika koji su ikada nastupili u New Yorku. Fanovi u Hrvatskoj i oni koji su ostali bez karte su mogli pratiti koncert preko live streaminga.
Publika na nogama
Dvoranom se orila “Zora bila”, “Stina pradidova”, a “Croatijo, iz duše te ljubim” podigla je na noge sve prisutne. Nisu štedili glasove, a ni dlanove, pa su Bralić i klapa Intrade oduševljeno pljeskali i publici. Večer ispunjena najdražim hitovima mnoge je odvelo doma u Zadar, Primošten, Velu Luku, Dubrovnik… Ali bilo je i Slavonaca, Ličana, Međimuraca, Zagrepčana… Nitko nije zapeo na jednom versu, zborski su otpjevali od prve do posljednje pjesme i tek nakon trećeg bisa i skandiranja dvorana je utonula u tišinu njujorške večeri.
Fešta se nastavila u već legendarnom caffeu Scorpio do sitnih jutarnjih sati. Niti jednome pjevaču nije ruka klonula potpisujući albume, a cijeloj vojsci ljudi rado su za uspomenu udjelili osmijeh na zajedničkim fotografijama na večer koja se neće lako zaboraviti. New York je “grad koji nikad ne spava”, a Tomislav i Intrade svakako su doprinijeli jednoj besanoj, ludoj noći, koja će se dugo pamtiti. Organizatori turneje Scardona i Scardona World Music su ponovo potvrdili status organizatora koja preko bare donosi najbolje izvođače, potpisuje produkciju do sada neviđenu ovoj publici te veselje za pamćenje.
Nasmijana lica vrijedna truda
“Kad sve prođe čini se Kao da i nije bilo tako teško posložiti sve potrebno da bi se klapski koncert mogao dogoditi i na ovim prostorima, jer pljesak i nasmijana lica vrijedna su našeg truda. Ponosni smo na našu malu ekipu jer radimo pionirski posao i možemo samo još bolje!” rekao nam je glavni producent Scardona World Musica, Dragan ČaČinović – Chach.
Koferi su spremni i svi se vesele večerašnjem koncertu u Clevelandu!
Tomislav Bralić i klapa Intrade u Americi imaju još tri koncerta. Već večeras nastupaju u Clevelandu, u srijedu u Chicagu, a u četvrtak u Detroitu