Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najbolji matematičari Noel Lakić i Daniel Paleka

Autor: Valentina Mlađen

05.04.2013. 22:00
Najbolji matematičari Noel Lakić i Daniel Paleka

Foto: Adam VIDAS



Na državnom natjecanju iz matematike za osnovne i srednje škole čak četvero zadarskih učenika ostvarilo je odlične rezultate zauzevši jedno od prva tri mjesta.
Učenik Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra, Noel Lakić, u konkurenciji petih razreda osvojio je 2. mjesto. U konkurenciji srednjih škola odlični su bili učenici Daniel Paleka, iz zadarske Gimnazije Franje Petrića koji je u konkurenciji prvih razreda srednje škole, također zauzeo visoku poziciju osvojivši 2. mjesto u A programu, a njegov kolega iz iste škole, Roko Žaja, u istom je programu u konkurenciji četvrtih razreda zauzeo 3. mjesto. Među učenicima srednjih škola koji su se natjecali u B programu 3. mjesto u konkurenciji drugih razreda osvojila je Marijana Zrilić, iz Gimnazije Jurja Barakovića.
Zadovoljni svojim rezultatima mogu biti i ostali učenici koji su pokazali najbolje znanje na županijskoj razini i tako se plasirali na državno natjecanje. Među učenicima osnovnih škola državnom natjecanju iz matematike pristupili su i Marin Varivoda, učenik 6. razreda OŠ Šime Budinića te učenica 6. razreda OŠ Bartula Kašića Zadar Marta Knežević.
Među učenicima zadarskih srednjih škola na državnom natjecanju u A programu hrvatskim kolegama konkurirali su i Paško Majcenović i Katarina Vulić, iz Gimnazije Franje Petrića te Anton Kontić, iz Gimnazije Jurja Barakovića u konkurenciji drugih razreda. U B programu među učenicima drugih razreda natjecao se i Matej Radović iz Gimnazije Jurja Barakovića, dok se njegova kolegica iz iste škole Vana Vukić natjecala u konkurenciji trećih razreda. U konkurenciji četvrtih razreda B programa natjecala se učenica Anđela Čirjak, iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II.